Victoria Nuland ajunge în București, duminică. Întâlniri cu Cioloș și IohannisVictoria Nuland va ajunge la Bucureşti duminică. Asistentul secretarului de stat al SUA pentru Europa şi Eurasia va avea întâlnire informală cu premierul Dacian Cioloş duminică sau cel târziu luni, dar şi cu preşedintele Klaus Iohannis.

Victoria Nuland ajunge in Bucuresti, duminica. Intalniri cu Ciolos si Iohannis
Victoria Nuland ajunge în București, duminică. Întâlniri cu Cioloș și Iohannis
Foto: informatia-zilei.ro

Victoria Nuland ar urma să ajungă la Bucureşti duminică seară, şi, potrivit aceloraşi surse, Nuland ar urma să se întâlnească şi cu preşedinteleKlaus Iohannis săptămâna viitoare. Surse oficiale au declarat, pentru MEDIAFAX.ro, că întâlnirea dintre Victoria Nuland şi Dacian Cioloş ar putea avea loc chiar duminică seară sau, cel târziu, luni dimineaţă.

"Victoria Nuland, adjunctul secretarului de stat al SUA pentru Afaceri Europene şi Eurasiatice, se va întâlni cu preşedintele Klaus Iohannis, premierul Dacian Cioloş şi cu alţi reprezentanţi ai noului guvern pentru a discuta probleme bilaterale de interes comun în cadrul parteneriatului nostru strategic", preciza Ambasada SUA la Bucureşti, la solicitarea MEDIAFAX.

Ministrul de Externe, Lazăr Comănescu, s-a întâlnit, joi, în marja reuniunii informale pe teme de politică externă din Lituania, cu Victoria Nuland, asistentul secretarului de stat al SUA pentru Europa şi Eurasia, cei doi discutând despre evoluţiile din Republica Moldova şi relaţiile bilaterale, probleme de politică externă şi securitate.

Potrivit MAE, ambele părţi au apreciat dinamica relaţiilor bilaterale şi voinţa clară a dezvoltării pe mai departe a Parteneriatului Strategic româno-american, atât pe dimensiunea de securitate, cât şi pe cea
economică‎.

"În cadrul întâlnirii a fost abordată, de asemenea, ‎situaţia din regiune, cu accent pe evoluţiile din Republica Moldova. Ambele părţi au exprimat preocuparea faţă de situaţia actuală, subliniindu-se în acelaşi timp importanţa conştientizării de către actorii politici din Republica Moldova a necesităţii de a acţiona pentru menţinerea parcursului european al ţării, în consonanţă cu interesele cetăţenilor săi", mai preciza MAE.

Etichete: ciolos, iohannis, Victoria Nuland

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE