Victoria Nuland, despre DNA: Procurorii au ajuns prea dependenţi de serviciile secreteAdjunctul pentru Afaceri Europene si Eurasiatice al secretarului de stat al SUA, Victoria Nuland, a declarat, luni, intr-o conferinta de presa, sustinuta la sediul Ambasadei, ca Statele Unite sunt impresionate de munca pe care o face DNA, ca sustin procurorii anticoruptie inclusiv in pregatire si cu suport tehnic. 

Victoria Nuland, despre DNA: Procurorii au ajuns prea dependenti de serviciile secrete (Foto informatia-zilei.ro)
Victoria Nuland, despre DNA: Procurorii au ajuns prea dependenţi de serviciile secrete (Foto informatia-zilei.ro)

"Statele Unite si-au declarat in repetate randuri sustinerea fata de lupta impotriva coruptiei in Romania. DNA se bucura de o puternica sustinere in randul opiniei publice. Exista insa si critici, de exemplu procurorilor li se reproseaza ca recurg prea des la arestari sau ca au ajuns prea dependenti de serviciile de informatii. (...)

Pe ansamblu suntem impresionati de munca pe care o face DNA. Sustinem DNA inclusiv in pregatire si suportul tehnic. Evident, in societatile democratice este cu adevarat importanta mentinerea unui echilibru intre siguranta cetatenilor si dreptul la viata privata. Toti ne luptam cu asta. Ceea este interesant este faptul ca instrumentarea cazurilor a avansat la un asemenea nivel aici – imi amintesc cand veneam in urma cu cativa ani si nemultumirile erau ca nici un caz nu a fost rezolvat – ca acum societatea civila vorbeste despre acest echilibru ceea ce este foarte sanatos", a declarat Victoria Nuland, conform Hotnews.

În ceea ce priveste selectia si numirea sefilor anti-coruptie, in special DNA, Nuland a arătat are "incredere ca autoritatile romane vor lua acest lucru serios si ca vor cauta sa castige increderea publicului intern si de afara ca Romania se afla pe drumul cel bun": "Vom urmari acest proces, este clar ca va reprezenta o tema importanta in anul acesta".

Etichete: DNA, serviciile de informatii, Victoria Nuland

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h