Victoria Nuland vine la București. Se va întâlni cu președintele Iohannis și premierul CioloșVictoria Nuland se va întâlni, la București, cu preşedintele Klaus Iohannis şi cu premierul Dacian Cioloş.

Victoria Nuland se va intalni, la Bucuresti, cu presedintele Iohannis si premierul Ciolos
Victoria Nuland se va întâlni, la București, cu președintele Iohannis și premierul Cioloș
Foto: kronpress.ro

"Victoria Nuland, adjunctul secretarului de stat al SUA pentru Afaceri Europene şi Eurasiatice, se va întâlni cu preşedintele Klaus Iohannis, premierul Dacian Cioloş şi cu alţi reprezentanţi ai noului guvern pentru a discuta probleme bilaterale de interes comun în cadrul parteneriatului nostru strategic", a precizat Ambasada SUA la Bucureşti, la solicitarea MEDIAFAX.ro.

Potrivit unor surse oficiale, vizita oficialului american va avea loc luni, însă detaliile privind programul întâlnirilor nu a fost încă stabilit.

Vizita are loc în condiţiile în care secretarul de stat american, John Kerry, ar urma să vină la Bucureşti, el acceptând în decembrie invitaţia ministrului de Externe român, Lazăr Comănescu de a face o vizită oficială în România, în 2016.

Victoria Nuland a vizitat de mai multe ori România, iar ultima oară s-a aflat la Bucureşti în ianuarie 2015, la scurt timp după ce preşedintele nou ales Klaus Iohannis şi-a preluat mandatul. La momentul respectiv, oficialul american s-a întâlnit cu şeful statului, cu premierul şi preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului.

Într-un interviu acordat MEDIAFAX, Victoria Nuland declara atunci că există "progrese considerabile" în ceea ce priveşte unele aspecte ale statului de drept, dar avertiza asupra faptului că fenomenul corupţiei este o chestiune de siguranţă naţională.

Etichete: dacian ciolos, Klaus Iohannis, Victoria Nuland

0/1 COMENTARII
ilie
14 Jan 08:19
+0
VOTURI
-0
Sa-i dam la M..E! Pardon, sa-i uram bun venit!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h