Victorie la ÎCCJ pentru ANI: Adrian Duicu pierde funcţia de la CJ MehedinţiAgenţia Naţională de Integritate a câştigat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie procesul împotriva preşedintelui Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu. 

Victorie la ICCJ pentru ANI: Adrian Duicu pierde functia de la CJ Mehedinti
Victorie la ÎCCJ pentru ANI: Adrian Duicu pierde funcţia de la CJ Mehedinţi
Foto: Mediafax Foto/ Justin Stavaru

ANI îl acuza pe Duicu de conflict de interese. Decizia este definitivă, astfel că Adrian Duicu pierde funcţia de la CJ Mehedinţi. La instanţa inferioară, Adrian Duicu avusese câştig de cauză, potrivit stiripesurse.ro.

Agenția Naționala de Integritate a stabilit în mai 2012 că Adrian Duicu, pe atunci doar consilier județean în Mehedinți, a încălcat regimul juridic privind conflictul de interese în materie administrativă.

Potrivit ANI, Ioan Adrian Duicu a participat la deliberarea și adoptarea Hotărârilor Consiliului Județean Mehedinți nr. 48/28.10.2008, prin care se aproba închirierea unui teren, în suprafața de 250 mp, situat în incinta Spitalului Județean de Urgența Drobeta Turnu Severin, către SC Romrad-RMN SRL, respectiv nr. 104/31.08.2009, prin care se aproba vânzarea a două corpuri de proprietate din municipiul Drobeta Turnu Severin către aceeași firmă, unde deține calitatea de asociat, încălcând prevederile art. 46, alin. 1 din Legea administrației publice locale nr. 215/2001.

Adrian Duicu era deja suspendat din funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Mehedinţi, fiind trimis în judecată de DNA pentru trafic de influenţă, cumpărare de influenţă, instigare la dare de mită, permiterea accesului unor persoane neautorizate la informaţii nedestinate publicităţii, în scopul obţinerii de foloase necuvenite, instigare la abuz în serviciu.

Etichete: Adrian Duicu, ANI, CJ Mehedinti, conflict de interese, ICCJ

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE