Videanu, lăsat să părăsească ţara pentru un târg de marmură din ItaliaICCJ a decis să-i permită lui Adriean Videanu, judecat sub control judiciar in dosarul "Bica 2", sa paraseasca tara, in perioada 17 - 22 iunie, pentru a se deplasa la Targul International de Marmura de la Carrara, Italia.

Videanu, lasat sa paraseasca tara pentru un targ de marmura din Italia
Videanu, lăsat să părăsească ţara pentru un târg de marmură din Italia
Foto: www.nasul.tv

Adriean Videanu, judecat sub control judiciar in dosarul "Bica 2", a mai cerut instantei supreme incuviintarea de a parasi tara si in perioada 25 aprilie - 9 mai, pentru a merge in Arabia Saudita sa poarte negocieri cu cumparatori de marmura, solicitarea fiindu-i respinsa, aminteşte Hotnews.ro.

In dosarul "Bica 2", Alina Bica, Dorin Cocos, Alin Cocos, Ionut Mihailescu si fostului ministru al Economiei Adriean Videanu au fost trimisi in judecata in 25 februarie.

Printre altele, Bica este acuzata in acest dosar de abuz in serviciu in cazul lui Adriean Videanu, respectiv admiterea solicitarii acestuia de ridicare a sechestrului asigurator de pe 80 de actiuni, care fusese pus de procurorul care instrumenteaza dosarul Romgaz-Interagro. In acest dosar, Adriean Videanu este cercetat alaturi de alte persoane, pentru crearea unui prejudiciu de 11 milioane de dolari si punerea in pericol a sistemului energetic national pe segmentul gazelor naturale.

Dosarul "Bica 2" a fost disjuns din cel in care fosta sefa a DIICOT fost trimisa in judecata, in 15 decembrie 2014, pentru ca, in calitate de reprezentant al Ministerului Justitiei in comisia ANRP, impreuna cu membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor, i-a aprobat omului de afaceri Gheorghe Stelian, in 2011, despagubiri pentru un teren de 13 hectare supraevaluat cu peste 62 de milioane de euro.

Etichete: adrian videanu, bica 2, videanu

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE