FILMARE AERIANĂ: Cum arată ACUM Catedrala Mântuirii Neamului filmată de sus. Se lucrează la cota +27CATEDRALA MÂNTUIRII NEAMULUI. Lucrările de construcţie la Catedrala Mântuirii Neamului din Bucureşti se desfăşoară în ritm alert în aceste zile, pe şantier fiind prezenţi 260 de muncitori, ziua şi noaptea. La edificiul care ar urma să fie finalizat peste aproximativ doi ani se lucrează momentan la cota +27. 

VIDEO Cum arata ACUM Catedrala Mantuirii Neamului filmata de sus (Foto Mihai Dascalescu/Mediafax)
VIDEO Cum arată ACUM Catedrala Mântuirii Neamului filmată de sus (Foto Mihai Dascalescu/Mediafax)

CATEDRALA MÂNTUIRII NEAMULUI. Pe șantierul Catedralei Mântuirii Neamului, constructorul execută în prezent lucrările piramidal, din zona naosului înspre altar, informează site-ul oficial dedicat proiectului. 

Conform sursei citate, muncitori sunt concentrați în zona de vest a cafasului și la abside, unde se realizează elementele de rezistență și se execută zidărie. Se lucrează în continuare și la platforma de la cota + 27. "În momentul de faţă se lucrează cu aproximativ 260 de oameni şi se montează armătură rigidă pe zona casei de scară între abside şi altar pe zona de sud şi se fac închideri la zidărie pentru placa de la cota 27 în zona caselor de scară dinspre partea de vest. Platforma de lucru de la cota + 27 s-a montat deja în zona corului; serveşte pentru montajul cofrajelor pentru elementele verticale de la cota 27 în sus şi pentru cupola care va închide acoperişul peste pronaos şi următoarele zone", a precizat Ing. Vlad Florin Popescu, responsabil execuție, citat pe site-ul oficial al Catedralei Neamului. 

(Sursa VIDEO: youtube.com/Corneliu Mihaela)

CITEŞTE ŞI Sărmanii, cei mai fervenți donatori pentru Catedrala Neamului - printre ei şi un bătrân de 94 de ani

Catedrala Neamului, proiectată să reziste la cutremure de 8,5 grade pe Richter

CATEDRALA MÂNTUIRII NEAMULUI. Catedrala Mântuirii Neamului este proiectată să dăinuie mai bine de 500 de ani şi să reziste la cutremure de peste 8,5 grade pe scara Richter, după cum a precizat inginerul Vasile Crăcăoanu, consilier patriarhal la Sectorul monumente şi construcţii bisericeşti al Patriarhiei Române. 

„Clădirea catedralei este proiectată să reziste la toate cutremurele de peste 8,5 grade pe scara Richter ce pot apărea într-o perioadă de 500 de ani. Într-o perioadă de 500 de ani putem avea opt-nouă cutremure de peste şapte grade pe scara Richter", a declarat Vasile Crăcăoanu. 

CATEDRALA MÂNTUIRII NEAMULUI. „Lucrările de execuţie aferente suprastructurii Catedralei Mântuirii Neamului au fost demarate în luna august a anului 2013. De la această dată până la sfârşitul anului 2014 au fost finalizate în proporţie de 100% lucrările de execuţie a suprastructurii catedralei între cotele 0 m - +9m, şi 80% la cele între cotele +9 m - +18 m. Începând cu luna ianuarie 2015 au fost demarate şi lucrările aferente nivelului +18m - +27m. Având în vedere şi sistemul piramidal de execuţie a lucrărilor adoptat în şantier, stadiul acestora la data de 15 mai 2015 este următorul: lucrările aferente nivelului + 9 m - +18 m au fost finalizate în proporţie de 100%; lucrările aferente nivelului +18 m - +27 m sunt finalizate în proporţie de 50%".

La edificarea suprastructurii locaşului de cult s-au folosit până acum cantităţi impresionante de beton, armătură şi cofraje. „Lucrările la suprastructura obiectivului, executate din luna august 2013 până în prezent, evaluate în cantităţi, reprezintă: 3.876 mc de zidărie, 38.869 mp cofraje, 12.314 mc beton turnaţi, 5.545 tone armătură flexibilă montată, 2.217 tone armătură rigidă montată şi peste 40.000 ml de suduri. În luna curentă avem programate lucrările de supraînălţare a macaralelor în vederea demarării montajului platformei metalice de la cota +27 m necesară pentru exe-cuţia lucrărilor de la cota +27m - +36 m. Obiectivul principal al echipei de coordonare este continuarea lucrărilor la structura de rezistenţă a catedralei şi finalizarea acestora până în vara anului 2017", a menţionat ing. Vasile Crăcăoanu.

CITEŞTE ŞI COȘMAR pentru bucureşteni, lângă Catedrala Neamului: praf până la cer și gălăgie infernală, zi de zi 

CATEDRALA MÂNTUIRII NEAMULUI. Despre costurile construcţiei a vorbit părintele Nicolae Crîngaşu, consilier patriarhal, coordonator la sectorul monumente şi construcţii bisericeşti, care a arătat că valoarea totală ar fi sub 100 de milioane de euro, până în faza „la roşu", şi nu 400-500 de milioane, aşa cum s-ar fi vehiculat, sume foarte deplasate faţă de realitate.

„Cheltuielile au fost până acum de aproximativ 46 de milioane de euro, în care sunt incluse absolut toate, de la taxe, facturile emise, salarii, avize, ceea ce reprezintă peste 50 la sută din valoarea totală. Pentru biserică ar mai trebui 45 de milioane de euro, astfel că valoarea totală ar fi sub 100 de milioane de euro, "la roşu". Sperăm ca în 2017 starea ei să fie consacrată cultului, să fie închisă, acoperită cu ferestere şi uşi, să aibă catapeteasmă pictată, iar starea construcţiei să permită să se facă slujbe", a declarat părintele Nicolae Crîngaşu. DETALII, AICI. 

Catedrala Mântuirii Neamului va depăși Casa Poporului ca înălțime

Catedrala Neamului, cel mai mare lăcaş de cult din România, va surprinde prin grandoare şi va depăşi chiar şi Casa Poporului ca înălțime, fiind vizibil din orice punct al Capitalei. 

Catedrala Mântuirii Neamului se va ridica până la 120 de metri înălţime, va avea tot atâta lungime şi va putea adăposti aproximativ 5.000 de credincioşi. Spaţiul liturgic principal de la parter este completat de două săli polivalente în subsol, plus galerii şi spaţii expoziţionale cu circuit de vizitare la nivelurile superioare. Ansamblul arhitectural ce se construieşte în Dealul Arsenalului cuprinde, pe lângă Catedrala Mântuirii Neamului, şi patru centre socio-culturale purtând numele sfinţilor apostoli Andrei, Petru, Pavel şi Luca.

Catedrala Mântuirii Neamului va fi dotată cu turlă zgărie-nori, săli polivalente şi apartamente de protocol pentru preoţi, heliport şi adăpost antiatomic. B365.RO a prezentat, în exclusivitate, funcţiunile complete ale Catedralei aici.

Alături de Bulevardul Uranus, Catedrala Neamului este considerată una dintre cele mai mari greşeli urbanistice, susţine şeful arhitecţilor din România. De ce, vezi aici. 

Etichete: Catedrala Mântuirii Neamului, Catedrala Neamului, cum arata catedrala neamului, lucrari catedrala, realitatea, santier catedrala neamului, video catedrala neamului

0/9 COMENTARII
Cuza
11 iul 23:28
+0
VOTURI
-0
La fiecare 100 metri e cate o biserica in orasul asta!S-au inmultit popii de nu mai ai loc de ei...Mai bine faceau 10 scoli si 10 gradinite si 10 camine de batrani!Dar trebuie pupate in kur popii ca sa le asigure viata vesnica pe lumea cealalta...Rusine!!!
Satana
11 iul 23:24
+0
VOTURI
-0
Sa-mi bag p.la in catedrala neamului!
vlad
10 iul 10:07
+0
VOTURI
-0
Nene, ma uit eu acum la cladire.... de ce nu au pus mai multe ferestre??? Nu se mai construieste cu piatra, ci cu beton armat, poti face ce vrei... de ce sa nu folosesti lumina naturala??? O monstruozitate ca asta ar fi trebuit sa fie cat mai verde, sa-si produca singura energia, sa o refoloseasca.... dar ei nici vorba. Vor atmosfera ca in biserici de acum 5 secole, va dati seama cat o sa coste facturile de intretinere pt catedrala??? Mai ales electricitatea?
Lia
09 iul 20:55
+0
VOTURI
-0
Foarte bine ca se construieste o catedrala crestin-ortodoxa si ma bucur ca este in stil romanesc.
Cris
09 iul 15:14
+0
VOTURI
-0
Extraterestrii, cand vor ateriza pe Pamant vor muri de admiratie cand vor vedea un asa buncar de biserica. Vor dori sa o faca hangar de nave spatiale, o sa vedeti...
Cris
09 iul 14:51
+0
VOTURI
-0
Numai cand te uiti cum arata aceasta constructie megalomanica de beton iti dai seama de cum e poporul care se cere mantuit prin constructia ei.
Cătălin
09 iul 14:42
+0
VOTURI
-0
Cei ce vor urma după noi, vor aprecia această clădire!
andrei
09 iul 13:55
+0
VOTURI
-0
Rusine pentru aceasta monstruozitate .
De ce aveam nevoie de asa ceva ?


Pe santierele autostrazilor de ce nu se lucreaza la fel ???
Cris
09 iul 13:15
+0
VOTURI
-0
Constructie monstruoasa si inutila. Mai bine ar face si catedrala musulmana lipita de ea, sa stim o treaba.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE