VIDEO Cum arată Parcul IOR (Al.I. Cuza) filmat din aer. Imagini de excepţie. GALERIE FOTOPARC IOR, SECTORUL 3. Parcul IOR, sau parcul Al.I. Cuza ori Titan, cum este cunoscut de bucureşteni, este unul din cele mai mari parcuri din Capitală, după Herăstrău. Numele parcului IOR provine de la numele fabricii Întreprinderea Optică Română, aflată în vecinătate. 

PARC IOR, SECTORUL 3. Amenajarea parcului IOR a început în 1965 și s-a terminat cinci ani mai târziu. Înainte de amenajare, secțiunea dinspre str. Baba Novac purta denumirea de "Reconstrucții", iar sectorul dinspre Bd. Camil Ressu (fost Ion Șulea) se chema "Flax", informează wikipedia.org. IOR-ul este unul dintre cele mai vizitate parcuri din Bucureşti, deservind cartiere aglomerate precum Dristor şi Titan. 

(Randarea video din parcul IOR a fost realizată de dromedia.ro cu ajutorul unei drone)

PARC IOR, SECTORUL 3. Cu o suprafață de aproximativ 85 hectare, IOR-ul este unul dintre cele mai mari parcuri din București, după Herăstrău.

PARC IOR, SECTORUL 3. În parc se află Lacul Titan, un lac de origine naturală despărțit de podul Liviu Rebreanu în două segmente, numite Lacul Titan 1 și Lacul Titan 2. Pe lac există cinci insule, numite „Insula Pensionarilor", „Insula IOR", „Insula Câinilor", „Insula Trandafirilor" și „Insula Înecaților".  

 

PARC IOR, SECTORUL 3. În acest parc se află Biserica "Pogorârea Sfântului Duh" construită din lemn în stil maramureșan între anii 1994-1996.

PARC IOR, SECTORUL 3. Parcul IOR, actualmente Parcul Alexandru Ioan Cuza (sau Titan cum mai este cunoscut bucureştenilor) este situat în Sectorul 3 din Capitală, în perimetrul delimitat de străzile Camil Ressu, Liviu Rebreanu, Câmpia Libertății, C-tin Brâncuși, Baba Novac și Nicolae Grigorescu, fiind un loc de recreere pentru locuitorii cartierelor Titan, Dristor şi nu numai.

PARC IOR, SECTORUL 3. 

Etichete: AL. I. CUZA, drona IOR, filmare IOR, ior

0/1 COMENTARII
Cris
27 Feb 09:26
+0
VOTURI
-0
Da... imaginile sunt spectaculoase. Chiar nu stiam ca insula aia mare are o construita o buda rosie, inutila, in mijlocul ei. E un parc bine intretinut dar in care s-a si betonat mult si inutil, in mare parte in timpul fostului primar Livache, care a bagat tone de piatra cubica in alei. Partea proasta este ca, pe aleile betonate cu dale de piatra au circulat tot felul de masini, cu bulangiii de la intretinerea parcului inele, si au crapat dalele. Binenteles ca nu le-a inlocuit nimeni.

Sunt lucrari de mantuiala in mai multe zone... cum ar fi la Cal, unde sa spart si deteriorat pavajul postamentului (probabil au contribuit si niste tineri drogati la asta) si nu a a intervenit nimeni sa repare nimic.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE