VIDEO Cum arată rachetele cu care NASA va cuceri planeta MarteNoua generație de rachete de mare putere SLS (Space Launch System), ce vor fi folosite pentru viitoarele misiuni cu echipaj uman spre Marte, au fost prezentate de NASA.

VIDEO Cum arata rachetele cu care NASA va cuceri planeta Marte
VIDEO Cum arată rachetele cu care NASA va cuceri planeta Marte
Foto: NASA, via ziare.com

Stabilirea designului noii clase de rachete, etapa denumita CDR (critical design review) reprezinta un nou pas spre prima lansare test prevazuta pentru anul 2018, conform SPACE.com.

"Am stabilit designul SLS", a anuntat joi Bill Hill, administrator adjunct al NASA, seful Departamentului de dezvoltare de noi sisteme de explorare spatiala din cadrul Agentiei spatiale americane.

Prezentata drept cea mai puternica racheta construita vreodata, SLS este primul vehicul conceput special pentru a-i purta pe astronauti in misiuni dincolo de orbita terestra de la celebra racheta Saturn V, care in urma cu 45 de ani ii lansa pe astronauti spre Luna, potrivit ziare.com.

Motoarele rachetei sunt construite din acelasi tip de materiale folosite si de rachetele care transportau pe orbita flotila de navete spatiale americane, dar sunt mai lungi cu un segment (compuse in total din 5 segmente) pentru a le asigura puterea necesara pentru a lansa masiva racheta SLS.

Evaluarea rachetei pentru lansare va avea loc chiar inainte de misiunea test a rachetei SLS, in 2018.

NASA prevede lansarea primei capsule Orion cu astronauti la bord, prin intermediul unei rachete SLS in 2023.

Citește mai multe pe ziare.com.

Etichete: Marte, nasa, rachete

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h