VIDEO Cum se desfăşoară acum lucrările pe şantierul magistralei 5 de metrou,la Parcul Drumul TabereiLa viitoarea staţie de la Parcul Drumul Taberei, unde muncitorii lucrau intens încă de la primele ore ale dimineţii. 

Muncitorii au menţinut ritmul de lucru pe şantierul magistralei 5 de metrou, chiar în ciuda caniculei. Astfel, încă de la primele ore ale dimineţii, câteva zeci de muncitori lucrau intens la viitoarea staţie de metrou de la Parcul Drumul Taberei, unde a fost necesară devierea unor reţele edilitare pentru a se putea continua construcţia staţiei. 

În prezent, printre fiarele şi betoanele de la staţia Parc Drumul Taberei, picamerele fac un zgomot asurzitor, resimiţit din plin şi de vizitatorii parcului Drumul Taberei. La acestea se adaugă şi zgomotul produs de cei care lucrează la ridicarea serelor exotice din parc. DETALII, AICI. 

Miercuri, oficialii Metrorex au semnat, în prezenţa secretarului de stat în Ministerului Transporturilor Maria Magdalena Grigore, contractul pentru realizarea lucrărilor la cea de-a doua etapă a magistralei 5 de metrou, necesar finalizării şi punerii în funcţiune a Secţiunii Râul Doamnei – Haşdeu. Lucrările vor fi realizate de italienii de la Astaldi. 

Valoarea contractului este de 793.388.105,79 lei (180.069.928,69 euro) şi are o durată de execuţie de 16 luni, finantarea se va asigura din fonduri europene nerambursabile.

"Contractul s-a semnat între SC Metrorex SA şi Asocierea desemnată câştigătoare în cadrul procedurii de licitaţie, respectiv ASTALDI SPA – FCC CONSTRUCCION SA – UTI GRUP SA – ACTIV GROUP MANAGEMENT SRL.

Prin finalizarea Magistralei 5, programată a se realiza la sfârşitul anului 2016, se va oferi o cale de transport de mare capacitate, sigură, confortabilă, fiabilă, accesibilă, rapidă şi directă între zona de vest a Bucureştiului - cartierul Drumul Taberei şi centrul oraşului. Aceasta va reprezenta soluţia principală de creştere atât a gradului de mobilitate cât şi a ponderii transportului public ecologic şi prietenos cu mediul în detrimentul transportului auto privat", anunţă Metrorex, într-un comunicat de presă remis B365.ro 

Proiectul Magistralei 5 de metrou este propus spre finanţare în cadrul Axei Prioritare 2 „Modernizarea şi dezvoltarea infrastructurii naţionale de transport în afara axelor prioritare TEN-T în scopul dezvoltării unui sistem naţional durabil de transport".

CITEŞTE ŞI Metrorex plăteşte 115.000 euro pentru reclamă la metroul din Drumul Taberei, unei firme din Suceava cu un singur angajat.

"Obiectivul principal al proiectului este acela de a facilita, până la sfârşitul anului 2016, legătura dintre vestul şi centrul oraşului, prin intermediul unei linii de transport cu metroul ce va avea o lungime construită de 6,871 km, un număr de 10 staţii şi un depou.

Proiectul Magistrala 5, Secţiunea Râul Doamnei – Eroilor (PS Operă), inclusiv Valea Ialomiţei îşi propune transportul unui număr de circa 64.000 călători/zi (la punerea în funcţiune, sfârşitul anului 2016) din zona deservită spre centrul oraşului, fiind, de asemenea, şi o legătură cu reţeaua existentă de metrou, la staţia Eroilor.

Proiectul contribuie la Obiectivul general al POS-T, promovarea unui sistem de transport durabil în România, care va facilita circulaţia sigură, rapidă şi eficientă a persoanelor şi bunurilor, cu un nivel de servicii la standarde europene, la nivel naţional, european între şi în cadrul regiunilor României", potrivit caietului de sarcini al proiectului. 

Etichete: lucrari statia metrou Parc Drumul Taberei, magistrala 5 de metrou, Metrorex, santier magistrala 5

0/1 COMENTARII
Ionut
17 iul 17:32
+0
VOTURI
-0
Exceptional! Aici castigati din prima luna bani! 100-285 de euro lunar! Aceasta oferta este un adevarat chilipir! Cautam urgent oameni extrem de seriosi care vor sa colaboreze cu noi in timpul liber sau full-time (la alegere) si sa castige 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time) acum, din prima luna. Pentru mai multe informatii, solicitati acum detalii unuia dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email: bozdoc_ionutz@yahoo.com

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE