VIDEO Şofer RATB, prins fumând la volan, la 2 săptămâni de la intrarea în vigoare a Legii ANTIFUMATChiar dacă au trecut aproape două săptămâni de la intrarea în vigoare a Legii anti-fumat, mulţi fumători nu se grăbesc să respecte noile reguli. Este şi cazul unui şofer RATB din Capitală care, deşi nu mai are voie să fumeze în maşină, face acest lucru fiind filmat de călători. 

Sofer RATB prins fumand la volan, la doua saptamani de la intrarea in vigoare a Legii ANTIFUMAT
Şofer RATB prins fumând la volan, la două săptămâni de la intrarea în vigoare a Legii ANTIFUMAT

Şoferul RATB a fost surprins fumând în autobuz de un călător, joi, 31 martie, în jurul orei 18.00, într-o zona centrală din Capitală. Este vorba despre soferul autobuzului cu numărul de înmatriculare B 01295, scrie showbizreport.ro.


LEGEA ANTIFUMAT face victime şi la şcoală. Ce au păţit şase elevi care învaţă în Sectorul 1

Şase elevi de la Colegiul Tehnic Media din Sectorul 1 al Capitalei au fost prinşi de poliţiştii de proximitate când fumau în curtea şcolii şi au fost amendaţi, au declarat surse din Poliţie. 

PRIMA AMENDĂ, dată în Capitală unui restaurant, pentru încălcarea LEGII ANTIFUMAT

5.000 de lei este valoarea primei amenzi primită de o societate comercială din Capitală pentru încălcarea Legii antifumat. Sancțiunea a fost dată joi de către inspectorii Direcției Control a Poliției Locale a Municipiului București (PLMB). Poliţiştii au fost sesizaţi de vecini că în local se fumează.

Legea anti-fumat a intrat în vigoare de pe 17 martie 2016. Cei care încalcă interdicţia de a fuma în spaţiile publice închise riscă să fie amendaţi, contravenţiile fiind aplicate de poliţişti şi inspectorii ISU. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență le recomandă cetățenilor ca sesizările privind eventualele contravenții privind fumatul în spațiile nepermise de lege să nu se facă la numărul de urgență 112, această linie fiind destinată exclusiv urgențelor. DETALII, AICI. 

"În cadrul acțiunilor prioritare pe care le desfășoară zilnic, conform propriilor competențe legale, pentru protejarea vieții, integrității corporale, protejarea bunurilor, combaterea criminalității, asigurarea ordinii publice și salvarea de vieți omenești, structurile Inspectoratelor pentru Situații de Urgență, Poliției Române, Jandarmeriei Române și ale Poliției de Frontieră vor avea în vedere inclusiv aplicarea prevederilor Legii nr. 15/2016.

Sesizările privind faptele prevăzute de Legea nr. 15/2016 se fac către Poliția Locală sau către structurile MAI, mai sus menționate. Recomandăm cetățenilor ca sesizările privind eventualele contravenții privind fumatul în spațiile nepermise de lege să nu se facă la numărul de urgență 112, această linie fiind destinată exclusiv urgențelor și situațiilor care pun în pericol viața, integritatea corporală sau bunurile oamenilor.

Atenționăm asupra responsabilității persoanelor juridice cu privire la obligațiile pe care le au pentru punerea în aplicare a prevederilor acestei legi, mai ales a celor referitoare la marcarea spaţiilor publice închise cu indicatoare prin care să se indice «Fumatul interzis» şi folosirea simbolului internaţional, respectiv ţigareta barată de o linie transversală.

Reamintim că fumatul reprezintă inclusiv o cauză a incendiilor, fapt pentru care recomandăm fumătorilor să nu arunce la întâmplare resturile de țigări și chibrituri nestinse.

Conform datelor statistice înregistrate la nivelul IGSU, anul trecut la nivel național 11% dintre incendiile înregistrate au fost cauzate de nerespectarea normelor de prevenire și stingere a incendiilor în ceea ce privește fumatul.

Modul de reglementare a fumatului, ca parte a măsurilor de apărare împotriva incendiilor, era verificat și înainte de apariția acestei legi, aspect care va rămâne în atenția noastră și în timpul controalelor executate în teren", precizează IGSU. 

Potrivit Legii 15/2016 pentru prevenirea și combaterea consumului produselor din tutun, acest tip de terasă este definit ca fiind spațiu public închis unde fumatul este interzis.

Fiind la prima abatere, societatea comercială a fost amendată contravențional cu 5.000 de lei. Tot în această săptămână, patrulele Serviciilor Circulație și Ordine Publică din cadrul P.L.M.B. au aplicat mai multe avertismente și sancțiuni contravenționale unor persoane care nu au respectat prevederile Legii antifumat și au fost surprinse că fumau în mașinile de serviciu sau în stațiile închise ale RATB.

Etichete: fumat la volan, legea antifumat, sofer RATB

0/1 COMENTARII
Metropolitanul
01 Apr 07:44
+0
VOTURI
-0
Duceti-va la metrou sa vedeti ce fumeaza driverii trenurilor in timpul mersului. Merg si cu usa de la cabina deschisa, sa nu se gazeze singuri.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE