Vier Pfoten: Românii nu își permit să își sterilizeze câiniiDoar 26% dintre proprietarii români și-ar steriliza câinii, arată un sondaj comandat de Organizația Vier Pfoten. Reprezentanții fundației solicită autorităților să redirecționeze fondurile destinate eutanisierilor către campanii de sterilizare.

Vier Pfoten: Romanii nu isi permit sa isi sterilizeze cainii
Vier Pfoten: Românii nu își permit să își sterilizeze câinii

"Deși sterilizarea și înregistrarea câinilor de rasă comună este obligatorie, potrivit legii, un sondaj recent realizat de Mercury Research arată că doar un sfert dintre proprietarii de câini din România sunt dispuși să-și sterilizeze câinii. Principalul motiv al refuzului este costul ridicat al procedurilor. Organizația pentru protecția animalelor Vier Pfoten avertizează autoritățile centrale și locale că trebuie să acționeze rapid pentru a preveni o avalanșă de abandonuri de câini începând cu anul viitor. De la 1 ianuarie 2015, toți proprietarii de câini de rasă comună riscă amenzi usturătoare dacă nu își sterilizează, identifică prin microcip și înregistrează animalele în Registrul național al câinilor cu Stăpân. Un sondaj recent comandat de Vier Pfotenm arată însă că doar 26% dintre proprietari ar fi dispuși să-și sterilizeze câinii, principalele motive de refuz fiind: costul ridicat al procedurilor (35%), argumentul că animalele sunt ținute sub control, în curți îngrădite (13%), dar și faptul că sterilizarea nu este naturală, iar câinele are dreptul să se reproducă (8%)", anunță reprezentanții Vier Pfoten într-un comunicat remis B365.ro.

Același studiu arată că jumătate din populația României deține cel puțin un câine. Numărul proprietarilor de câini este mai mare în zonele rurale, unde aproape fiecare gospodărie are cel puțin un câine (82%), comparativ cu zonele urbane (23%). Majoritatea românilor ar fi dispuși să plătească maxim 50 de lei pentru sterilizare, microcipare și înregistrare, în vreme ce 16% nu ar cheltui nici un leu. În cazul în care costurile ar depăși această sumă, crește probabilitatea ca proprietarii de câini să încalce actuala legislație, să-și eutanasieze animalele sau să le abandoneze pe domeniul public, mai scriu reprezentanții Vier Pfoten în comunicat.

Organizația anunță că va lansa în scurt timp un proiect extins de sterilizări în localitățile din jurul Bucureștiului.

”Situația de pe străzile localităților din jurul Bucureștiului este ieșită de sub control, iar prin aceste proiecte Vier Pfoten  dorește să ofere un exemplu despre ce se poate face. Rezultatele sondajului nu sunt deloc încurajatoare și credem că autoritățile trebuie să se pregătească pentru ce urmează. Românii, în special în zonele rurale, nu au bani ca să achite costurile sterilizării, microcipării și înregistrării. Vier Pfoten cere premierului Victor Ponta să modifice actuala legislație astfel încât bugetele destinate astăzi uciderilor în adăposturile publice să fie redirecționate pentru subvenționarea campaniilor de sterilizare-înregistrare. Guvernul nu-și poate permite să nu facă nimic. În lipsa unor măsuri concrete, numărul abandonurilor și problema câinilor fără stăpân vor exploda de anul viitor”, a declarat Gabriel Păun, Director de Campanii, Vier Pfoten International.

Sondajul realizat de Vier Pfoten mai arată că jumătate dintre români (52%) nu cunosc prevederile actualei legislații de gestionare a câinilor. O parte dintre respondenți au declarat că nu știu ce prevede legea (21%), în vreme ce alții nu au auzit niciodată de această lege (31%). Mai puțin de jumătate dintre români (47%) cunosc legea doar parțial, iar doar 1% dintre respondenții cu vârste de peste 18 ani cunosc cel puțin două prevederi majore ale legii.

Etichete: câini, câini fără stăpân, sterilizare, vier pfoten

0/5 COMENTARII
www.maidanezii.blogspot.ro
27 Sep 08:22
+0
VOTURI
-0
vier pfoten este o organizatie de tip mafiot cu miinile pline de singele copiilor ucisi de maidanezi si probabil asta este tot o manevrea a ONG-ului vier-pfoten .
www.maidanezii.blogspot.ro
26 Sep 23:48
+0
VOTURI
-0
Cine nu respecta legea sa fie pedepsit . Pai ce facem acum stam sa ne rugam de toti zoofilii care sug la "cabanos" de caine sa isi sterilizeze javra .
iulia
24 Sep 19:23
+0
VOTURI
-0
dupa ce au ucis 14 oamenii si au sfasiat peste 2 milioane mafia cutomaniaca face noi si noi victime.si romanii stau ca vitele sa fie muscati de maidanezi,ei si familiile lor.vina principala apartine cutomanilor care militeaza pentru mentinerea animalelor agresive pe strada.in schimb ,in Romania,se da vina pe victimele agresate de maidanezi.halal justitie.ce ar fi daca o organizatie ar milita pentru lasarea in strada a scorpionilor veninosi,tigrilor sau ciumei bubonice?
leo
24 Sep 18:16
+0
VOTURI
-0
Din punct de vedere economic eutanasierea este mai ieftina decat sterilizarea,microciparea,inregistrarea,deci statul va actiona pe principiul bunei gestionari a banului public
vlad
24 Sep 09:50
+0
VOTURI
-0
Si uite de-aici e problema.... multi iubitori de catei, dar putini dispusi sa plateasca. Oricum, e foarte simplu, daca nu isi permit sa dea 1-2 milioane sa-si sterilizeze cainele, inseamna ca nu-si permit nici sa-l creasca. Trebuie sa le fie confiscat animalul. Sau invers.... incepi sa le dai amenzi din ce in ce mai mari pana se preocupa de treaba asta (si monitorizati sa nu dea drumul cainelui pe strada)

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE