Vin metrouri noi. Trenurile vor fi asamblate la BucureştiNoile trenuri vor înlocui garniturile vechi de tip IVA produse de Astra Vagoane Arad. 

Potrivit Metrorex, cele opt noi metrouri care vor circula în subteranul Capitalei sunt produse de compania spaniolă Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles (CAF). Trenurile urmează să fie puse în circulaţie din 2013 şi vor înlocui, treptat, modelele vechi de garnituri de tip Astra. CAF-urile seamănă destul de bine cu actualele metrouri de tip Bombardier. 

"Se vor achiziţiona trenuri noi ce vor circula începând cu anul 2013. Achiziţia trenurilor de metrou este parte componentă a Acordului de finanţare pentru modernizarea metroului din Bucureşti, semnat cu Banca Europeană de Investiţii în toamna anului 2009. Trenurile noi de metrou vor înlocui etapizat, pe parcursul unei perioade trei ani, trenurile de construcţie veche de tip Astra, fabricate înainte de 1990 la Întreprinderea de Vagoane Arad (IVA) care circulă pe liniile de metrou în exploatare", a precizat Metrorex la solicitarea B365.ro. 

Trenurile CAF vor fi echipate cu geamuri rabatabile, ventilaţie forţată, sisteme de informare a călătorilor şi vor avea locuri speciale pentru transportul bicicletelor. Trenurile au în componenţă şase vagoane, unite prin burduf.

Potrivit descrierii fotografiilor ataşate pe site-ul firmei spaniole, noile trenuri care vor circula prin subteranul Capitalei "sunt concepute ca vehicule de tranzit în masă, la cele mai înalte standarde de calitate şi de siguranţă şi sunt accesibile şi persoanelor cu handicap, pentru că includ două spaţii pentru utilizatorii de scaune cu rotile". 

Conform Metrorex, trenurile vor fi asamblate la Bucureşti. "Un aspect important îl constituie faptul că asamblarea finală a trenurilor de metrou se va realiza în România, în cadrul unei unităţi de profil din Bucureşti, asigurând astfel transferul de tehnologie de ultimă generaţie şi crearea de noi locuri de muncă", susţine compania de transport. 

Pentru cumpărarea celor opt noi trenuri de metrou, Metrorex este dispusă să plătească 244.160.000 lei fără TVA, se menţionează în planul de achiziţii publice aflate în pregătire al companiei. 

Spaniolii de la CAF au furnizat metrouri şi pentru oraşe precum Barcelona, Madrid şi Istanbul. VEZI în galeria foto cum arată surorile trenurilor noi din Bucureşti. 

Etichete: Astra Vagoane Arad, Bucureşti, caf, Metrorex, realitatea, Spania

0/12 COMENTARII
Nume*
16 dec 15:14
+0
VOTURI
-0
WvWFaw , [url=http://hfossljviuke.com/]hfossljviuke[/url], [link=http://ncvynbzenrhg.com/]ncvynbzenrhg[/link], http://mbgsalggcxuj.com/
Nume*
15 dec 01:03
+0
VOTURI
-0
Frumos ! Ai talent de scaoitirre ! Te-as ruga ,daca vrei,sa nu mai folosesti expresii in engleza .E plin netul de ,,englezisme'',asa ca n-are rost sa-ti strici stilul...Iar in ceea ce-l priveste pe nesimporcul cu ,,gipan'' ,mesajul trebuia lasat pe portiera, cu marker permanent !Carari luminoase iti doresc !
Robert
29 oct 13:45
+0
VOTURI
-0
Ce treaba are Oprescu in toata afacerea? Metrorex apartine de Ministerul Transporturilor.
Sergiu Anton
28 oct 19:49
+0
VOTURI
-0
"Unii e atat de prosti si mai si vorbeste". Daca vroiati sa stiti, intrati pe site-ul METROREX si o sa vedeti ca aceasta licitatie a fost facuta in aceasta VARA, iar firma spaniola a avut cel mai bun raport calitate/pret ! Multumesc
Popescu
28 oct 17:09
+0
VOTURI
-0
de ce nu incurajam vagoane astra s.a ? de ce sa le luam de la spanioli ?Rusine Oprescule...nu esti patriot !
sauron
28 oct 14:46
+0
VOTURI
-0
Mai da-l dracu de comision. Peste tot e asa. Esential este sa fie un confort general. Gheorghe ala o fi un procuror DNA pus sa defaimeze tot ceea ce este bun!!!!!!!
doi
28 oct 13:54
+0
VOTURI
-0
gheorghe esti un prost sa nu folosesti metroul
Gheorghe
28 oct 13:43
+0
VOTURI
-0
Tot ceea ce conteaza intr-o afacere la actuali conducatori este COMISIONUL si nu dorinta ca romani sa o duca mai bine.
hamangiu
28 oct 12:54
+0
VOTURI
-0
Vagoanel Astra romanesti sunt mai bune decat porcariile de la bombardier. Bombardier=camera de gazare+sauna. Am vazut persoane care au lesinat (la propriu) in metrourile bombardier, din cauza aglomeratiei si lipsei de aer.
Vlad
28 oct 12:44
+0
VOTURI
-0
3 ani ?!?! De ce atat de mult?
unu
28 oct 10:52
+0
VOTURI
-0
Pacat ca nu s-a continuat colaborarea cu cei de la Astra Vagoane. Consider ca puteau si ei sa le fabrice si banii ajungeau in economia romaneasca. Asa, dam de lucru la spanioli si noi ramanem cu datoriile. Conducatori ticalosi!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h