Vin temperaturi de primăvară la București. Prognoza pe două săptămâniSăptămâna aceasta suntem martorii unui proces de încălzire a vremii, până la temperaturi peste mediile climatologice ale perioadei

Cum va fi vremea in Bucuresti. Vezi prognoza pe 3 zile
Cum va fi vremea în Bucureşti. Vezi prognoza pe 3 zile

Dacă ziua de luni înregistrează maxime cât de cât normale pentru mijlocul lui ianuarie, de 3 grade Celsius, cu cer parțial noros, zilele următoare aduc o încălzire treptată a vremii. Astfel, marți, maximele ajung la 5-6 grade Celsius, tot cu cer parțial noros. Surpriza vin însă miercuri, când se înregistrează adevărate temperaturi de primăvară, maximele atingând ușor 12 grade. Sunt posibile, însă, precipitații sub formă de ploaie.

În zona Capitalei, primele zile ale intervalului 14-27 ianuarie vor fi caracterizate de o încălzire simţitoare a vremii, care va conduce la valori termice diurne de 10...12 grade şi minime nocturne de aproximativ 3 grade în jurul datei de 16 ianuarie. Ulterior, un proces de răcire treptată va determina scăderea temperaturilor cu 10 grade până pe data de 23 ianuarie, pentru ca în ultimele zile ale prognozei vremea să se încălzească uşor, devenind normală termic pentru ultima decadă a lunii ianuarie. 
În intervalul 15-17 ianuarie local va ploua slab, iar după 18 ianuarie creşte probabilitatea pentru precipitaţii mixte şi ninsori, mai importante cantitativ şi pe arii mai extinse între 18 şi 20 ianuarie, informează ANM.

La munte, la începutul intervalului de prognoză vremea se va încălzi, până la valori nocturne de -2 grade şi maxime diurne pozitive, în medie. După data de 16 ianuarie va avea loc un proces de răcire, vremea devenind geroasă în cursul nopţilor şi rece ziua, până pe  22...23 ianuarie. În ultimele zile ale prognozei temperaturile vor fi în creştere uşoară. Probabilitatea pentru precipitaţii, mai ales sub formă de ninsoare, va fi mai mare după data de 15 ianuarie.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată  (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

Etichete: Bucureşti, promo, vremea

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h