Vine primăvara în acest weekend. PROGNOZA METEO 20-22 MARTIE ÎN BUCUREȘTI ȘI ÎN ȚARĂDupă o zi de vineri cam friguroasă pentru această perioadă, sâmbătă soarele va încălzi Capitala până la 13 grade Celsius. Duminică, temperatura crește și mai mult, astfel că bucureștenii vor avea parte de vremea de primăvară mult așteptată. 

Vine primavara in acest weekend. PROGNOZA METEO 19-21 MARTIE IN BUCUREȘTI ȘI IN ȚARA
Vine primăvara în acest weekend. PROGNOZA METEO 19-21 MARTIE ÎN BUCUREȘTI ȘI ÎN ȚARĂ

VREMEA ÎN BUCUREȘTI

Vreme uşor mai rece decât ar fi normal şi vineri, cu cer mai mult noros şi trecător ploaie slabă. Temperatura maximă va fi de 7...8 grade.

Ziua de sâmbătă vine cu vremei frumoasă şi mai caldă. Cerul va fi mai mult senin, iar mercurul urcă în termometre până la maxime în jur de 13 grade.

Săptămâna se incheie cu o vreme foarte plăcută. Cerul va fi variabil, doar temporar norii strâng rândurile fără să lase însă precipitaţii şi va fi chiar mai cald decât sâmbătă, cu maxime de 15 poate chiar 16 grade.

PROGNOZA METEO ÎN ȚARĂ

Vineri, vremea rămâne în general închisă, dar şi ceva mai rece decât în mod obişnuit în jumătatea de est a ţarii. Vor cădea precipitaţii sub formă de ploaie, lapoviţă şi trecător ninsoare în Moldova, în Dobrogea şi local în Muntenia, iar în zona Carpaţilor Orientali şi a celor Meridionali vor fi ninsori slabe. În celelalte regiuni vremea va fi frumoasă, cu cerul variabil, iar regimul termic va fi aproape de normalul datei din calendar cu maxime de la 3 grade în sud-est până la 12 grade în vest. Vântul va sufla mai alert pe crestele montane şi temporar în sud-est, scrie romaniatv.net.

Sâmbătă, vremea va fi în general frumoasă, încălzirea va cuprinde toate zonele. Cerul va fi variabil la senin, cu nebulozitate mai accentuată doar înnorări în prima parte a zilei în Dobrogea, unde pe arii restrânse mai plouă slab. Vântul va avea unele intensificări în sud-est, iar temperaturile maxime se vor încadra între 6 grade în estul Transilvaniei şi 15 grade în sud-vestul extrem.

Duminică, temperaturile continuă să crească în jumătatea sudică a ţării, unde vremea va deveni mai caldă decât în mod normal pentru această dată din an. Cerul se va înnora în nordul, nord-estul, apoi şi în centrul teritoriului, unde mai ales după-amiază şi în cursul nopţii, local se vor semnala precipitaţii slabe. Vor fi ploi, dar în jumătatea nordică a Moldovei şi trecător în estul Transilvaniei, noaptea, acestea se vor transforma treptat în lapoviţe şi ninsori. La munte, în special în Carpaţii Orientali vor fi mai ales ninsori şi se va depune strat nou de zăpadă. În celelalte regiuni înnorările vor fi temporare. Vântul se va intensifica treptat începând cu orele serii în Moldova, Dobrogea şi în cea mai mare parte a Munteniei. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 7 grade în Maramureş şi nordul Moldovei şi 17 grade în Lunca Dunării.

Luni, vremea se va răci în regiunile extracarpatice, unde valorile termice diurne se vor situa sub mediile multianuale specifice acestei perioade. În cursul zilei cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în centrul, sudul şi sud-vestul ţării, dar numai izolat în primele ore vor fi precipitaţii slabe predominant sub formă de ploaie. În zonele de munte, pe arii restrânse vor mai fi ninsori slabe. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 3 şi 13 grade, cu cele mai scăzute valori în nordul Moldovei. De marţi până aproape de weekendul viitor temperaturile vor creşte din nou, astfel încât vremea va deveni mai caldă decât în mod normal pentru ultima decadă a lunii martie. Spre sfârşitul intervalului probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor sub formă de ploaie va fi în creştere, îndeosebi în vestul şi sud-vestul ţării.

Sursa: romaniatv.net

Etichete: prognoza meteo, temperaturi, vremea în bucureşti, vremea în ţară

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE