Vineri, 30 septembrie, ULTIMA ZI în care mai putem achita taxele locale fără penalităţiVineri e ultima zi în care mai putem achita taxele locale fără penalități. Potrivit Codului Fiscal, proprietarii de case, terenuri și mașini care și-au plătit integral taxele aferente până la 30 iunie au beneficiat de reduceri, însă cei care vor întârzia după 30 septembrie vor plăti majorări.

Vineri, 30 septembrie, ULTIMA ZI in care mai putem achita taxele locale fara penalitati
Vineri, 30 septembrie, ULTIMA ZI în care mai putem achita taxele locale fără penalităţi

Sancțiunea pentru întârzierea după termenul de 30 septembrie a plății taxelor locale constă într-o majorare cu 1% pe lună a sumei datorate.

Potrivit Codului Fiscal, în prezent, impozitul pe clădire se calculează în funcţie de destinaţia clădirii – rezidenţială, nerezidenţială sau mixtă, pentru terenuri – proprietarii plătesc taxă și pe terenul pe care este amplasată clădirea, iar pentru maşini impozitul este calculat ținând cont de capacitatea cilindrică a motorului.

Impozitele locale trebuie plătite de persoanele care aveau în proprietate bunul la data de 31 decembrie 2015. Cei care cumpără pe parcursul anului 2016 locuinţe, terenuri sau mașini vor plăti impozitele aferente abia din 2017.

CITEŞTE ŞI Taxele şi impozitele locale la Primărie, plătite şi în benzinării, în Bucureşti

Etichete: impozit, plată impozit bucureşti, taxe locale, taxe şi impozite locale, taxi şi impozite bucureşti

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE