Vineri se fac probe cu tramvaiul pe Bulevardul Uranus. Până la sfârșitul lunii se reia circulațiaLucrările la prima etapă a Diametralei Buzești-Berzei-Uranus sunt aproape terminate. Municipalitatea va da drumul la circulație până la sfârșitul acestei luni. Vineri se vor face primele probe cu tramvaiul, după care lucra fi verificată de o comisie de audit. Bulevardul are acum două benzi pe sens, linie de tramvai și pistă pentru biciclete. 

Prima etapă a Diametralei Buzești-Berzei-Uranus, cuprinsă între Piața Victoriei și Vasile Pârvan, va fi inaugurată până la sfârșitul acestei luni, spun reprezentanții Primăriei Capitalei. Momentan, traficul este blocat pe noul bulevard, pe segmentul cuprins între str. Mircea Vulcănescu și Calea Griviței. Pe restul segmentelor dintre Piața Victoriei și Vasile Pârvan se poate circula.

"Este aproape gata. Se mai lucrează acum la rețeaua de contact pentru tramvaie și troleibuze și la semaforizare. Vineri se vor face probe cu tramvaiul. Apoi lucrarea va trebui verificată de o comisie de audit de la primărie și de la poliția rutieră, după care vom da drumul circulației. Până la sfârșitul acestei luni va fi gata", a precizat pentru B365.ro, Ion Dedu, director executiv al Direcției Transporturi din cadrul Primăriei Capitalei. 

Noul bulevard are două benzi pe sens, linie de tramvai pe mijloc, iar pe porțiunea cuprinsă între bd. Știrbei Vodă și Calea Griviței o bandă pentru biciclete pe carosabil, pe partea dreaptă pe sensul către Piața Victoriei.

Primăria nu are bani pentru reconstruirea Halei Matache

Pentru a se realiza Diametrala Buzești-Berzei-Uranus, Primăria Capitalei a demolat Hala Matache, dar și alte 90 de case, inclusiv clădiri monument istoric. Despre Hala Matache, primarul general, Sorin Oprescu, a spus că va fi reconstruită "la 50-56 de metri mai în spate" față de amplasamentul inițial. "Vom face un parteneriat public-privat pentru a reconstrui Hala Matache . Primăria nu are bani", a spus Sorin Oprescu.

Cu o lungime de 1.750 de metri, prima etapă a Diametralei Nord-Sud a costat municipalitatea peste 67 de milioane de euro, dintre care 38 milioane lucrările propriu-zise, iar 29 de milioane de euro exproprierile.

Diametrala Buzești-Berzei-Uranus este unul dintre cele mai importante proiecte derulate de Primaria Capitalei. Drumul va face legătura intre Piața Victoriei și Gara Progresul, reprezentând o alternativă la Calea Victoriei și bd. Magheru.

Proiectul a fost împărțit îin trei etape:

- Piața Victoriei - Vasile Pârvan;

- Vasile Pârvan - Piața George Coșbuc;

- Piața George Coșbuc- Gara Progresul. 

 Citește și 10% din Parcul Izvor va dispărea, pentru construirea tronsonului II din BD. Uranus

Etichete: Berzei, Buzeşti, Diametrala Buzești-Berzei-Uranus, Hala Matache, Piaţa Victoriei, Uranus

0/4 COMENTARII
marius
10 ian 16:45
+0
VOTURI
-0
Ce linii de tramvai vor circula pe acest tronson ?
Peste tot in presa sunt numai articole retarde "va circula tramvaiul" : naibi in Bucursti e o sinngura linie de tramvai?
Marmurel
08 ian 06:15
+0
VOTURI
-0
Budan Andrei draga, daca tot nu citesti cu atentie nici articolul, nici comentariul meu, de ce te bagi ca musca-n c@c@t?
Putin ma intereseaza ca proiectul a fost intarziat de Oprescu personal sau de interesele financiare ale lui Nicusor Dan sau ce altceva mai balmajesti tu acolo.

Ia si citeste cu atentie titlul articolului - "Pana la sfarsitul LUNII se reia circulatia"
Iar acum comentariul pozelor - "inagurata pana la sfarsitul ANULUI"

Acum, daca-mi este permis sa-ti atrag atentia, suntem in IANUARIE, iar pana la sfarsitul ANULUI mai avem... cam un AN!!!
Deci...? Cand se da drumul la circulatie? La sfarsitul lunii ianuarie sau la sfarsitul anului, adica in decembrie 2014? Haide sa nu mai aruncam cu rahat doar pentru ca n-avem chef sa citim cu atentie, bine?
Budan Andrei
07 ian 23:01
+0
VOTURI
-0
Marmurel draga, daca nu stii care-i situatia nu iti da cu parerea. Chiar astazi am trecut prin zona sa trag niste cadre pentru pasionatii de infrastructura. Acest proiect a fost ultra ingreunat din cauza unor oameni alde Nicusor Dan care militeaza pentru interese proprii cu cladiri focare de infectii si multe altele. Plus ca lucrarile la bulevard au fost oprite de mai multe ori din cauza unor instante juridice. Deci haide sa nu mai aruncam cu rahat daca nu stim despre ce e vorba.
Marmurel
07 ian 17:25
+0
VOTURI
-0
Comentariu poze - „Prima etapa a Diametralei Buzesti-Berzei-Uranus va fi inaugurata pana la sfarsitul anului”

Da, să fim siguri. Poate până la sfârșitul lui 2014 va fi gata și strada aia...

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE