Vinuri fără struguri sau cu apă, de vânzare la supermarket VEZI SOIURILE350 de litri de vin a fost confiscat de comisarii ANPC de la supermarket-urile din Capitala
350 de litri de vin a fost confiscat de comisarii ANPC de la supermarket-urile din Capitală

Controlul a fost efectuat de comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), împreună cu reprezentanţii Ministerului Agriculturii în mai multe pieţe din Capitală, dar şi magazine de mari dimensiuni, de tip supermarket-uri şi hypermarket-uri.

Vizate au fost pieţele Sălăjan, Matache, Drumul Taberei, piaţa Sudului, Obor şi Militari.

"Au fost constatate deficienţe pe tot ceea ce înseamnă comercializare legume. Am găsit produse care prezentau un grad mare de mucegăire şi nu mai erau proprii consumului uman", a declarat marţi, preşedintele ANPC, Constantin Cerbulescu, în cadrul unei conferinţe de presă.

Conform sursei citate, majoritatea legumelor expuse la vânzare pe tarabe erau prezentate ca "autohtone", însă potrivit documentelor de provenienţă, marfa era de fapt adusă din import. "Roşiile româneşti erau aduse din Turcia, iar pepenele de Dăbuleni provenea din Grecia. Oamenii plătesc pentru produsele pe care le cumpără şi dau bani în plus pentru faptul că ar fi autohtone", a exemplificat Cerbulescu.

Vânzătorii mincinoşi au fost amendaţi cu 44.000 de lei, în total, fiind oprite de la vânzare legume în valoare de 5.000 de lei.

În cadrul unei alte acţiuni de control, efectuată împreună cu Ministerul Agriculturii, ANPC susţine că a verificat modalitatea de comercializare a vinurilor în supermarket-urile şi hypermarket-urile din Capitală, majoritatea băuturilor alcoolice fiind puse în vânzare cu denumiri care nu erau conforme cu etichetele de pe sticlă.

De exemplu, Busuioaca de Bohotin avea pe etichetă alte elemente de identificare decât cele din compoziţia vinului respectiv, a atenţionat Cerbulescu, alte vinuri fiind "îndoite" cu apă. "Sau era prezentat ca vin strămoşesc şi el provenea din UE. Spre exemplu, pe eticheta vinului de masă Muscatel scria că este făcut 100% din struguri şi el, de fapt, nici nu avea struguri sau strugurii trecuseră la distanţă mare de el", a detaliat preşedintele ANPC. În aceeaşi categorie a fost inclus şi vinul de pelin care, în realitate, conţinea doar aromă de pelin, conform etichetei.

În acest caz au fost aplicate sancţiuni contravenţionale de 5.000 de lei, fiind confiscaţi 350 de litri de vin neconform.

Etichete: anpc, apă, Constantin Cerbulescu, legume, produse, promo, realitatea, vin

0/0 COMENTARII
zeitaana
09 sep 20:11
+0
VOTURI
-0

Foarte grav! Sa se faca controale mai dese!!!

Nero
08 sep 13:13
+0
VOTURI
-0

Chiar asa? Actualii guvernanti sunt de vina pt tot ce este rau? In care din guvernarile anterioare a fost aplicata legea? In nici una. Din 1989 si pana acum absolut toti guvernantii au facut la fel. Au aparat propiile interese. Cand a incercat unul sa miste ceva pt binele tarii, i se dadea la cap.

nelu
08 sep 09:42
+0
VOTURI
-0

..de ce nu se lasa cu amenzi si verificarea acestor ,,producatori,,la sange?

Dumitru POPESCU
08 sep 12:07
+0
VOTURI
-0

Citirea comentariilor m-a socat ata de mult, incat am decis sa pierd 10 minute din viata, pentru a lamuri situatia.Stimati domni (comentatori),

Primariile si/sau administratiile locale poarta o mica parte din responsabilitatea a tot ceea ce este ANORMAL.Partea cea mai mare din responsabilitate o poarta clasa politica in general si guvernantii in special.Este clar ca daca un guvern ar dori sa elimine anumite proceduri/procedede, metode etc., le-ar elimina imediat prin lege.Una din primele masuri ar trebui sa fie cresterea pedepselor minime (si a amenzilor, evident) si statuarea unui sistem de control reciproc al institutiilor statului, de care s-au erit ca diavolul de tamaie.Numai ca actualii guvernanti, au actionat in sens invers, MICSORAND PEDEPSELE!!!!!!!!!!CA URMARE, PE LANGA INFRACTORII AUTOHTONI, VOR VENI SI ALTII STRAINI, CEEA CE SE TRADUCE PRIN IMPORT DE INFRACTIONALITATE SI INFRACTORI.Acestia vin, mai ales in sfera drogurilor, unde pedepsele sunt de-a dreptul ridicole!!!!!!!!!!Iata asadar vinovatii!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Daca nu veti gandi bine, veti vota iar prost, situatia generala din tara (inclusiv indicele de caliate a vietii) isi vor continua cursa descendenta, iar dumneavoastra veti fi din ce in ce mai suparati si II VETI INVINUI PE ALTII DE EFECTELE ACTIVITATILOR/ACTIUNILOR ADEVARATILOR VINOVATI.Cu speranta ca v-am aratat drumul pe care trebuie directionata CARUTA NATIONALA, inchei urandu-va maximum de sanatate, sansa si succes,Dumitru POPESCU

nelu
08 sep 09:39
+0
VOTURI
-0

...de vina pentru situatia(ma refer la piete) prezentata sunt administratile locale acestia elibereaza certificate de producator la toti speculanti fara sa verifice situataia acestora.Acestia sunt in poportie de 90% pe pietele din tara incalcand grav Hotărârea Guvernului nr.661/2001 art.8 ,un producator autentic care intradevar munceste nu are posibilitatea sa-si valorifice marfa la un pret real.Pietele sunt ,,ticsite,,de multi indivizi care se aprovizioneaza din diverse supermarketuri valorificand marfa la un pret mult mai mare decat cel real..

manu
08 sep 09:21
+0
VOTURI
-0

la asa amenzi derizorii si confiscarea a 1% din marfa nici nu ma mir ca excrocii, pardon patronii, continua sa vanda apa chioara la fraieri, sau mai rau, otrava....

mihai
07 sep 21:04
+0
VOTURI
-0

" au fost confiscati 350 litri de vin"

Daca s-au controlat 10 hipermaeketuri .... s-au confiscat in medie cate 35 de litri de vin de la fiecare si a fost amendat fiecare cu cate 500 de lei. Vorba romaneasca .... PAGUBA IN CIUPERCI. Asa se face ordine in comertul din Bucuresti ?

Dan Popovici
07 sep 17:56
+0
VOTURI
-0

Pai primariile sunt cele care sustin acest comert, odata prin crearea acelor piete moderne cu AC vara si iarna cu incalzire, apoi eliberarea certificatelor de producator se face tot prin primarii fara sa verifice autenticitatea documentelor sau daca exista suprafete cultivate cu produsele comercializate de producatori. Sunt cazuri cand primaria a alungat adevaratii producatori din piete pe motiv ca acestia sunt vanzatori sezonieri si inchiriaza mesele cu ziua.

Cristi
07 sep 15:26
+0
VOTURI
-0

Oare cine-o fi de vina ptr. aparitia samsarilor cu certefecate de prodocator????

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE