Viorel Hrebenciuc, trimis în judecată pentru mărturie mincinoasă în dosarul "Mită la PSD"Parchetul de pe pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti l-a trimis în judecată pe Viorel Hrebenciuc, acuzat de mărturie mincinoasă referitoare la Ioan Niculae, în dosarul Mită la PSD.

Viorel Hrebenciuc, trimis in judecata pentru marturie mincinoasa in dosarul "Mita la PSD"
Viorel Hrebenciuc, trimis în judecată pentru mărturie mincinoasă în dosarul "Mită la PSD"
Foto: romaniacurata.ro

Conform procurorilor, "Hrebenciuc Viorel a dat la data 25.10.2011 declaraţii nesincere, în calitate de martor, în dosarul penal nr. 107/P/2010 instrumentat de P.I.C.C.J. – D.N.A. (privind pe inculpaţii Ioan Niculae, Bunea Stancu Gheorghe, Teodorescu Gheorghe şi Bărac Viorel), iar la data 26.06.2013 a dat declaraţii nesincere în calitate de martor, în cauza penală nr. 938/299/2012* (privind pe inculpaţii Ioan Niculae, Bunea Stancu Gheorghe, Teodorescu Gheorghe şi Bărac Viorel) aflată pe rolul Judecătoriei Sectorului 1 Bucureşti. Ca urmare şi a faptului că numitul Hrebenciuc Viorel nu a spus adevărul în legătură cu aspectele pentru probarea cărora a fost audiat în calitate de martor, privind fapta săvârşită de numitul Ioan Niculae, Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti a dispus achitarea inculpaţilor Ioan Niculae, Bunea Stancu Gheorghe, Teodorescu Gheorghe şi Bărac Viorel. Ulterior, la data de 19.03.2015, în cauza penală nr. 938/299/2012*, în calea de atac a apelului, aflată pe rolul Curţii de Apel Bucureşti, inculpatul Hrebenciuc Viorel fiind reaudiat în calitate de martor, a dat declaraţii sincere."

În martie 2015, Viorel Hrebenciuc declara la Curtea de Apel București, unde a fost audiat în calitate de martor în dosarul "Mită la PSD", că de finanțarea campaniei electorale s-au ocupat Mircea Geoană și apropiații acestuia, Ionuț Costea și Ion Bazac.

"În acest context, Geoană m-a trimis personal la Niculae pentru a-l ruga să contribuie la finanțarea campaniei. Nu a vrut să discute cu Costea. S-a întâlnit cu Niculae, l-a rugat în numele lui Geoană și să plătească niște sondaje la INSOMAR. Niculae a fost de acord. A discutat cu Teodorescu. Ulterior, am aflat că între Interagro și INSOMAR s-a încheiat un contract privind situația construcțiilor în România. Plata s-a făcut pentru sondajele de opinie ale lui Geoană", declara atunci Hrebenciuc.

Tot atunci, Hrebenciuc spunea că Mircea Geoană l-a trimis la Ioan Niculae pentru a discuta despre finanțarea campaniei electorale.

"Nu pot preciza dacă Geoană m-a trimis la Niculae pentru o finanțare legală sau nelegală. În principiu era legală. Niculae a vrut să facă plata prin bancă. Eu discutam cu alți finanțatori doar când eram trimis", a susținut Viorel Hrebenciuc.

În dosarul "Mită la PSD", Ioan Niculae a fost condamnat în aprilie 2015 la 2 ani și 6 luni închisoare cu executare, iar fostul președinte al Consiliului Județean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, a primit 3 ani închisoare cu executare.

Etichete: Ioan Niculae, marturie mincinoasa, mita la psd, viorel hrebenciuc

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE