APELUL DISPERAT al unei persoane cu handicap către cei care parchează pe locurile rezervateApelul disperat al unei persoane cu dizabilităţi către şoferii care parchează pe locurile rezervate a devenit viral pe Facebook.

Actorul Constantin Zamfirescu, cunoscut pentru rolul "Gogoaşe" din serialul de comedie Trăsniţii de la Prima TV, a făcut, pe pagina sa de Facebook, câteva mărturisiri cutremurătoare legate de starea sa de sănătate. Totodată, actorul a lansat şi un apel disperat către şoferii care parchează pe locurile rezervate persoanelor cu dizabilitiăţi. Totul s-a întâmplat după ce, ajuns într-o parcare aflată în faţa unui restaurant La Mama, Constantin Zamfirescu nu a putut parca pe un loc destinat persoanelor cu dizabilităţi. Locul rezervat pentru persoanele cu dizabilităţi era ocupat, potrivit actorului, de o femeie care nu avea nicio problemă vizibilă de sănătate şi nici nu avea vreo legitimaţie care să ateste că are un handicap.

Când i-a cerut socoteală, femeia nu doar că nu şi-a prezentat scuze, dar a avut o atitudine ignorantă şi l-a ameninţat pe actor. 

Mesajul său a devenit acum viral pe reţeaua de socializare şi a fost distribuit şi pe pagina de Facebook "Ai parcat ca un bou", fiind distribuit şi apreciat de sute de internauţi.

 

Redăm integral mesajul lui "Gogoaşe", postat pe pagina sa de Facebook:

"M-am săturat!

Sunt o persoană cu handicap. Nu-mi e rușine să afirm asta, pentru că nu e alegerea mea. Am fost vârât cu forța în această lume și am crescut cu ideea ca sunt deosebit de ceilalți. Deosebit în rău. Un copil care nu puteam alerga la fel de repede ca ceilalți, nu prindeam mingea la fel de bine, nu știam să driblez, să jonglez. Eram postat doar în poartă, ținta șuturilor bombă. Sunt stângaci. Stângani, nu neîndemânatic, pentru că toată partea mea dreaptă este bușită de la naștere de niște medici care voiau să petrecă noaptea de Revelion nestingheriți. Am murit la naștere. Am revenit, însă... Am petrecut un sfert din copilărie prin unități medicale. Dar am o mamă care nu a abandonat lupta și astăzi sunt așa cum mă știți. Am reușit acolo unde nu era speranță, dar alții, ca mine, sau mai rău, sunt sortiți vieții grele în lipsuri și cei mai rău, ignoranței publice. Luptători pentru ziua de mâine, fiecare gest banal pentru voi, pentru noi e o muncă cu mai mare. Să poți merge, să poți auzi, să poți vedea, să poți înțelege, să poți respira instinctual, să mănânci singur, să nu ceri ajutor pentru un necesar drum la toaletă, să poți să... sunt atât de banale pentru toți, pentru voi, mai puțin pentru noi. Noi suferim să facem asta, noi cerem sprijin să facem asta, noi disperăm după un ajutor, de la oricine, să facem asta, iar voi puteți. Puțini dintre voi au ochi și pentru noi, iar cei ce pot să facă ceva, fac pentru ei. Ni se dau ajutoare în scârbă, suntem chemați iar și iar la comisii inchizitorii, că poate între timp, 6 luni de obicei, ne-a crescut piciorul amputat, am scăpat de paraplegii sau de retardul locomotoriu, sau culmea, nu mai avem London-Down, subit. Exemplele pot curge la nesfârșit. Cei aleși nu fac decât pentru ei, dar mai rău e că și alegătorii fac la fel. Nu voi generaliza, dar uscăturile pădurii sunt din ce în ce mai multe, mai groase (în obraz), mai ascuțite (la limbaj) și tind să se înmulțească galopant.

Cea mai frecventă dovadă de nepăsare este PARCARE CU TUPEU ȘI UN MILION DE SCUZE LA PACHET, PE LOCURILE REZERVATE PENTRU NOI.

Cerând ajutorul celor îndrituiți să ia atitudine, primesc în schimb o lecție gratuită de gimnastică ritmică de ridicat din umeri, urmată de o plecare a capului, cedând neputincioși la obrăznicia fără margini a unor beizadele sau cadâne care obosesc de le dor tocurile să parcheze doi metri mai la dreapta.

Am să creez o pagina nouă în care voi posta fotografiile tuturor celor ce fac asta și pe care îi văd eu. Vă invit, dragi ramuri verzi ai aceleași păduri, cât încă mai sunteți oameni, să faceți la fel ca mine.

Câștigătoarea premiului de astăzi este o duduie zeflemistă. A parcat în ochii mei, cu tupeu, pe locul celor ca mine. Am așteptat să coboare. Era perfectă. Mă rog, așa crede și ea. În geam nici urmă de legitimație. Am întrebat-o de ce parchează acolo la care mi-a aruncat o greață de privire și și-a continuat mersul. Am chemat paza și a început gimnastica. Demoazela a revenit la limuzina în vreo 5 minuțele, ne-a ocolit și înainte să îşi vâre trupul perfect sănătos în ea, m-a certat. Tot ea, uscătura. Că n-am înțeles io cum stă treaba. Dacă nu știu deja, ea poate parca acolo, pen' că are acasă o mamă bolnavă de cancer și ea e în misiune de ajutor, să-i cumpere ceva minuscul, că punguța de firmă pe care o avea în mână așa era. Cu astfel de justificări de toată jena, dar cu un tupeu fantastic, colorat cu amenințări, au de a face zilnic agenții de pază. Privindu-i și cerându-le sprijinul, primesc iar program de gimnastică. Așa că..."

Etichete: actor, dizabilitati, facebook, handicap, La Mama, loc de parcare handicap, parcare ilegală, persoane cu dizabilităţi, persoane cu handicap, persoane dizabilități, restaurant, viral

0/2 COMENTARII
normalul
15 iul 02:20
+0
VOTURI
-0
Asa se intampla cand un cetatean doreste sa isi faca dreptate singur. De ce nu a apelat la Politie? Ce credea ca poate face un agent de paza? Dar de e greu ....vestul salbatic ,fiecare sa isi faca propria dreptate!
gabriel
14 iul 20:21
+0
VOTURI
-0
Gogoasa!Ai dreptate.Partea proasta e ca aceia carora le-ai scris nu vor citi in veci aceste cuvinte.Sunt niste analfabeti spiritual si functional.Daca-i asculti vezi ca pe ei nu-i intereaza nimic:ce se intampla cu tara,cum se consuma aiurea resursele planetei,cum moare omul langa ei si ei sunt ocupati da dea un SMS.Dvs in emisiuni ati putea sa mai faceti cate ceva.Si televiziunile in general.Ar putea sa mai renunte la prezentarea Divei X pentru a da cate o lovitura de bici acestor BAIETI.G

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h