Virusul Zika a fost confirmat în șase țări europeneVirusul Zika a fost confirmat în şase ţări din Europa: Marea Britanie, Italia, Olanda, Portugalia, Elveţia şi Danemarca. Virusul este extrem de periculos la femeile însărcinate, deoarece se transmite la făt şi ar provoca microcefalie.

Virusul Zika a fost identificat in sase tari europene
Virusul Zika a fost identificat în șase țări europene

În șase țări din Europa au fost conformate cazuri de îmbolnăvire cu virusul Zika, respectiv Marea Britanie, Italia, Olanda, Portugalia, Elveţia şi Danemarca.

Transmis de țânțarul Aedes aegypti, la fel ca și virușii care provoacă febra Dengue sau Chikungunya, virusul Zika a fost descoperit în 21 de țări din America Latină. Epidemii s-au înregistrat mai ales în Brazilia, Columbia, Salvador, Panama și Republica Capul Verde.

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), virusul se transmite prin sânge, iar cea mai eficientă metodă de prevenție constă în evitarea zonelor în care există mulți țânțari, folosirea de substanțe contra înțepăturilor acestor insecte și a paturilor dotate cu plase contra țânțarilor.

În Brazilia, țara cea mai afectată de Zika, au fost depistate 3.900 de cazuri de microcefalie la nou-născuți. OMS a declarat luni că „nu a fost încă stabilită o legătură de tip cauză-efect între infectarea cu Zika în timpul sarcinii și microcefalia la nou-născuți”, dar a subliniat că există „dovezi circumstanțiale foarte îngrijorătoare” în acest sens.

Sursa: Digi24

Etichete: Europa, virus, Zika

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE