Vitalie Proca, autorul atacului armat din Vitan, CONDAMNAT DEFINITIV la 21 de ani de ÎNCHISOAREVitalie Proca, autorul atacului armat din Vitan, a fost condamnat la 21 de ani şi opt luni de închisoare cu executare. Decizia luată joi de Curtea de Apel Bucureşti este definitivă.

Vitalie Proca, autorul atacului armat din Vitan, CONDAMNAT DEFINITIV la 21 de ani de INCHISOARE
Vitalie Proca, autorul atacului armat din Vitan, CONDAMNAT DEFINITIV la 21 de ani de ÎNCHISOARE
Foto: puterea.ro

Pedeapsa este aproape dublă față de condamnarea de 12 ani închisoare dată lui Proca în ianuarie de către Tribunalul București, amintește agerpres.ro.

Instanța a menținut decizia prin care Vitalie Proca trebuie să-i plătească tânărului pe care a încercat să îl ucidă 200.000 euro daune morale și 20.000 euro daune materiale.

De asemenea, Proca va fi expulzat din România, după ce își va ispăși pedeapsa.

Potrivit procurorilor, Vitalie Proca a fost angajat în anul 2012 de frații Bogdan și Răzvan Mararu să-l asasineze pe liderul lumii interlope din Piatra Neamț, Ioan Dumitru Mironescu.

Astfel, pe 26 noiembrie 2012, cu sprijinul unui complice, Ion Druță, Vitalie Proca s-a deplasat în cartierul Vitan din București, în urmărirea lui Ioan Mironescu, însă l-a confundat pe acesta cu un tânăr de 26 de ani, Răzvan Mircea Isăilă, asupra căruia a tras mai multe focuri de armă cu un pistol mitralieră AK 47, în timp ce tânărul își parca autoturismul.

Observând că Răzvan Mircea Isăilă nu a decedat, Vitalie Proca a coborât din autoturism și, folosind un pistol Makarov, a executat mai multe focuri de armă în direcția tânărului.

Vitalie Proca a fugit de la fața locului, iar Răzvan Mircea Isăilă a fost transportat de urgență la spital, unde medicii au reușit să-i salveze viața.

Procurorii susțin că frații Bogdan și Răzvan Mararu au luat hotărârea de a-l ucide pe Ioan Mironescu ca act de răzbunare, după ce acesta a comandat amplasarea, în noaptea de 10 spre 11 ianuarie 2012, a unui dispozitiv exploziv sub autoturismul lui Bogdan Mararu, parcat în apropierea locuinței acestuia din Piatra Neamț. Atentatul a fost dejucat ca urmare a intervenției anchetatorilor.

Frații Mararu i-au dat lui Vitalie Proca bani și un autoturism marca Audi A6, folosit de acesta la comiterea atentatului din cartierul Vitan, i-au oferit elementele necesare pentru identificarea lui Mironescu și, prin intermediari, au ținut permanent contactul cu el, anterior și ulterior comiterii faptei.

După atentat, Vitalie Proca a fugit din țară, însă a fost prins în Federația Rusă și încarcerat, după care a fost extrădat în România.

Cu aproximativ un an înainte de săvârșirea faptei în România, Vitalie Proca mai comisese o tentativă de omor, în Londra, asupra unui bancher rus, Gherman Gorbunțov.

Etichete: atac vitan, Vitalie Proca, Vitan

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE