Vizita la nutriționist – la ce să te aștepti?Dacă ai probleme cu greutatea, vrei să scapi de câteva kilograme în plus, sau dimpotrivă, să pui câteva kilograme, vrei să renunți la obiceiurile alimentare proaste sau pur și simplu să înveți să te alimentezi mai sănătos, un specialist în nutriție te poate ajuta în toate aceste privințe.

Vizita la nutritionist
Vizita la nutriţionist

Cum să alegi nutriționistul potrivit?

Persoana la care te adresezi trebuie să fie un specialist în nutriție, cu cunoștințe temeinice în acest domeniu, care poate să îți ofere consiliere și recomandări nutriționale în funcție de nevoile tale specifice, fie că vorbim despre anumite boli metabolice sau afecțiuni pentru care un regim alimentar este esențial (diabet, afecțiuni gastrice etc.)

Înainte să te programezi pentru o consultație, este bine să iei în considerare faptul că persoana respectivă trebuie să fie accesibilă, în sensul că pe parcursul unui program de slăbire, consultațiile și monitorizarea constantă sunt importante pentru obținerea celor mai bune rezultate. De exemplu, dacă ești din București, trebuie să te adresezi unei persoane din orașul tău, așa că poți alege din lista de nutriționiști în București.

Cum decurge prima consultație nutrițională

Prima consultație este necesară pentru ca, împreună cu nutriționistul să stabilești obiectivul pe care îl urmezi. De exemplu, dacă te-ai decis să cauți persoana potrivită printre nutriționiștii în București, înseamnă că ai deja un scop precis în minte. Este necesar să discuți cu nutriționistul despre problemele de greutate sau despre problemele de alimentație pe care le ai, inclusiv existența unor eventuale afecțiuni și obiceiurile alimentare zilnice. De asemenea, nutriționistul îți va pune o serie de întrebări referitoare la stilul de viață, la dietele pe care le-ai mai urmat, dacă ai obținut rezultate sau nu și ce dificultăți ai întâmpinat.

Pe lângă cântărirea inițială cu ajutorul unui cântar special și efectuarea unor serii de măsurători, nutriționistul va trece în revistă principiile unei diete sănătoase și va stabili un plan alimentar, care este personalizat în funcție de nevoile tale.

Cine poate apela la ajutorul unui nutriționist

În principiu, orice persoană care dorește să aibă o alimentație sănătoasă se poate adresa nutriționistului, însă cu atât mai mult persoanele supraponderale sau obeze, cele care doresc să scape de kilogramele în plus și să își recapete silueta, persoanele care doresc să își îmbunătățească performanțele sportive, adolescenții și copiii cu vârsta de peste 6 ani care au probleme de greutate și de alimentație și cărora nutriționistul le poate crea un program de educație alimentară.

Rolul dietelor personalizate

Dieta personalizată este creată în funcție de necesitățile și de stilul de viață al fiecărei persoane în parte. Pentru ca un plan alimentar să ofere rezultatele dorite, acesta trebuie să poată fi adoptat și integrat în viața de zi cu zi de către persoana care îl urmează și să nu reprezinte doar o soluție pe termen scurt.

Un plan alimentar nu va oferi rezultatele dorite, decât dacă este respectat și se ține cont de recomandările nutriționistului. Dacă întâmpini anumite dificultăți, nu ezita să îi spui acest lucru nutriționistului tău, pentru ca împreună să găsiți soluțiile cele mai potrivite pentru aceste probleme.

Așadar, poți apela la ajutorul unui nutriționist oricând, nu doar atunci când dorești să slăbești, cu condiția să respecți recomandările și sfaturile primite. Nu trebuie decât să contactezi unul dintre nutriționiștii în București și să faci o programare pentru o consultație nutrițională.

Etichete: Vizita la nutriționist – la ce să te aștepti?

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE