Vlad Alexandrescu îî răspunde lui Iohannis: Criticile sunt injusteMinistrul demisionar al Culturii Vlad Alexandrescu a declarat joi că este foarte mândru de ce a făcut în mandatul său și își dorește ca reformele pornite de el să continue, adăugând că i s-a părut "injust" discursul critic al președintelui Klaus Iohannis la adresa lui.

Vlad Alexandrescu
Vlad Alexandrescu

"A fost o perioadă foarte bună, foarte frumoasă, în care am început foarte multe proiecte. Sunt foarte mândru de ce am făcut", a spus Alexandrescu, potrivit Agerpres.

El le-a mulțumit celor care, miercuri, s-au adunat în fața Guvernului pentru a protesta față de demisia sa. Vlad Alexandrescu a amintit că a pornit multe reforme în domeniul culturii, dar și că s-a lovit, în mandatul său, de "rezistențe foarte mari".

"Cred că aceste reforme trebuie să continue. Cred că ar fi foarte grav dacă reforma pe care am început-o s-ar opri aici", a spus Alexandrescu.

Ministrul demisionar al Culturii a detaliat spunând că în domeniul patrimoniului măsurile anunțate de el au "deranjat grupuri de interese".

"La un moment dat, am întâmpinat niște rezistențe foarte mari și cred că aceste rezistențe mă împiedică acum să îmi duc mai departe misiunea", a spus Vlad Alexandrescu.

El a amintit că, personal, a făcut eforturi pentru a salva clădiri de patrimoniu: "Știți că sunt singurul ministru al Culturii care a ieșit în stradă să oprească, atât în Piața Romană cât și în Parcul Romanescu din Craiova, camioanele de demolări. (...) E clar că lucrul acesta a deranjat grupuri de interese și a fost foarte evident".

Întrebat care este replica sa la criticile pe care președintele Klaus Iohannis i le-a adus cu privire la gestionarea crizei de la Opera Națională București, el a spus că respectivul discurs i s-a părut injust.

"Mi s-a părut injust pentru că problema de la Operă e o problemă gravă, e o problemă de management care s-a stratificat în ani de zile, (...) care cere o tratare de profunzime", a spus ministrul demisionar al Culturii.

Vlad Alexandrescu a anunțat miercuri, pe pagina sa de Facebook, că își depune mandatul. Tot miercuri, la Cotroceni, președintele Iohannis a criticat modul acestuia de gestionare a conflictului de la Opera Națională București.

Etichete: demisie vlad alexandrescu, ministrul Culturii, reactie vlad alexandrescu, Vlad Alexandrescu

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE