Vlad Filat află, astăzi, dacă rămâne în arestVlad Filat se va prezenta, astăzi, în faţa judecătorului. Judecătoria Buiucani va decide dacă fostul premier al Republicii Moldova rămâne sau nu în arest. Şedinţa de judecată este programată pentru ora 14:00, informează IPN.

Bunurile fostului premier moldovean Vlad Filat, puse SUB SECHESTRU (Foto moldova24.info)
Bunurile fostului premier moldovean Vlad Filat, puse SUB SECHESTRU (Foto moldova24.info)

Parlamentul Republcii Moldova a decis, joi, 15 octombrie, cu votul a 79 de deputaţi, retragerea imunităţii parlamentare a lui Vlad Filat, la socilitarea procurorului general. După şedinţa Parlamentului, Vlad Filat a fost arestat pentru 72 de ore, fiind acuzat de corupţie pasivă şi trafic de influenţă.

Vlad Filat, dus la Centrul Naţional Anticorupţie şi REŢINUT pentru 72 de ore
Fostul premier moldovean a fost dus, joi, la Centrul Naţional Anticorupţie. El va fi audiat de procurori. Vlad Filat a fost REŢINUT pentru 72 de ore.

Procurorii cer arestarea fostului premier al Republicii Moldova Vlad Filat. Acesta ar fi primit 60 de milioane de dolari de la directorul Dufremol, Ilan Shor. Potrivit sesizării, exercitând funcţia de premier, Filat ar fi primit de la Ilan Shor bunuri pentru a înceta controalele la Dufremol, pentru a-l numit consul onorific în Federaţia Rusă, dar şi pentru a acorda dreptul de comercializare a produselor petroliere.

Probe relevante au fost depistate şi ridicate în urma percheziţiilor, desfăşurate de procurorii anticorupţie şi CNA, în dosarul coruperii pasive şi traficului de influenţă, în care este bănuit Vladimir Filat. Acestea confirmă o parte din depoziţiile date de denunţător şi urmează să fie investigate, anunţă Procuratura Generală.

În prezent, procurorii examinează mai multe documente acumulate în cadrul urmăririi penale în vederea formulării învinuirii.

Deputatul este bănuit că, în perioada când deţinea funcţia de prim-ministru, ar fi primit de la un om de afaceri mijloace financiare şi bunuri în sumă de 250.000.000 de dolari pentru acordarea diferitor servicii.

Dacă va fi găsit vinovat, bănuitul riscă până la 15 ani de închisoare şi o amendă în mărime de la 160.000 la 200.000 lei cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 la 15 ani, potrivit publika.md.

Sursa: realitatea.net

Etichete: arest, vlad filat

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h