"Vocea Pieţei Universităţii" a primit amendă pentru protestele față de proiectul Roșia MontanăClaudiu Craciun, unul dintre cei mai vocali protestari atât față de proiectul de la Roșia Montană, cât și de la protestele din ianuarie 2012, numit "vocea Pieței Universității" și perceput ca lider al manifestanţilor, a primit amendă de la Jandarmeria Capitalei pentru protestele față de proiectul Roșia Montană unde, scrie în procesul verbal, "'a initiat la portavoce scandarile ce exprimau dezacordul fata de proiect".

Protestatarul Claudiu Crăciun a fost amendat în baza legii 60/ 1991 privind organizarea si desfasurarea adunarilor publice cu 5000 de lei. Claudiu Crăciun a primit amenda maximă prevăzută de lege pentru fapta de care este acuzat.

Claudiu Crăciun a postat procesul verbal prin care a fost amendat pe pagina personală de facebook. "Probabil se platesc niste polite pentru Piata Universitatii 2012", a scris protestarul, care a precizat și că va contesta această măsură în instanta. 

În procesul întocmit de jandarmi este punctat că protestarul "a organizat o manifestatie publica nedeclarata si neinregistrata pentru exprimarea nemultumirilor fata de demararea proiectului de exploatare miniera in localitatea Rosia Montana si pe timpul desfasurarii acesteia a condus activitatile participantilor, a dirijat actiunile acestora si a initiat in portavoce scandarile ce exprimau dezacordul fata de proiectul mai sus mentionat, ocazie cu care circulatia rutiera a fost afectata pe Bd. Nicolae Balcescu", referindu-se la protestul din 2 septembrie.

La rubrica "Alte mențiuni",  dedicata contravenientului, este notat faptul că "Procesul verbal a fost intocmit in lipsa contravenientului".

Claudiu Crăciun a mai scris pe Facebook că el a fost doar legitimat de jandarmi. "Mi-au luat datele de pe buletin si mi-au trimis amenda", punctează acesta.

Procesul verbal nu este semnat de către protestatar. 

sursa: Facebook Claudiu Craciun

Pe 2 septembrie, în jur de 2.000 de persoane au protestat în Piaţa Universităţii din Capitală faţă de proiectul de exploatare minieră de la de la Roşia Montană. Sute de oameni se aflau pe carosabil chiar și la primele ore ale zilei de 3 septembrie.

Protestatarii au ieșit în stradă, până la acest moment, timp de 11 zile consecutiv.

Etichete: amendă, claudiu craciun, proteste, proteste rosia montana, uniti salvam rosia montana, vocea pietei universitatii

0/6 COMENTARII
info
13 sep 12:55
+0
VOTURI
-0
http://infoinsider.ro/2012/02/02/rampa-cine-este-claudiu-craciun-de-la-miscarea-verzilor-la-portavocea-din-parlamentul-european/
Hermann
13 sep 08:43
+0
VOTURI
-0
"fox" ,ești un imb.ecil care ca și alți urangutani susține proiectul de jaf național Roșia M. .
Cat
12 sep 22:21
+0
VOTURI
-0
@Fox. Habar n-ai ca nu e lege in tara asta care sa prevada necesitatea autorizatiei pentru vreo manifestatie, nu? Nici macar 60/1991. Ca sa nu te obosesc si cu niste drepturi prevazute de Constitutie, gen libertatea intrunirilor, ca deja e plictisitor... Nu prea stii tu pe ce lume esti, da' e bine ca poti sa iti exprimi si tu prostia, noroc ca e si asta un drept fundamental. ;)
Dog
12 sep 18:49
+0
VOTURI
-0
Foxica - noroc ca nu se dau amenzi pentru prostie, huh ?

dadeam amandoi faliment - tu ca esti si eu ca ma pun la mintea ta....
Cătălin
12 sep 18:18
+0
VOTURI
-0
Când protestezi pentru o anumită cauză înțeleg dar când ești prezent la orice manifestație mi se pare ori că nu prea ai ce face pe acasă ori ai anumite interese să te bagi așa în seamă aiurea.
Fox
12 sep 17:44
+0
VOTURI
-0
Stimabile, amenda nu este o "polita platita" ci este un fapt firesc intr-o democratie. Scrie clar motivul: ai initiat si incitat si organizat o manifestatie pentru care NU AI AVUT AUTORIZARE. Legea este pentru toata lumea. Daca vrei sa iesi in fata si sa obtii capital electoral atunci iti asumi si consecintele de a nu respecta legea. Si esti aerian rau daca faci pe prostul, sau chiar esti, daca nu stii ca ai blocat si accesul la libera circulatie in centrul capitalei 9 zile la rand. Asa ca zi mersi ca ai scapat doar cu 5000 de lei si ca nu ti-au facut dosar penal si nu ti-au imputat toate cheltuielile deplasarilor atatea forte de ordine ca sa aiba grija de niste rataciti la minte!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE