Vodafone contestă hotărârea instanţei privind despăgubirile în cazul rezilierii contractelorVodafone, numărul doi pe piaţa locală de telefonie mobilă, va contesta o hotărâre emisă luna trecută de Tribunalul Bucureşti prin care compania este obligată să elimine o serie de clauze din contractele de abonament, considerate abuzive de instanţă, potrivit datelor comunicate de operator.

Vodafone contesta hotararea instantei privind despagubirile in cazul rezilierii contractelor (Foto onlinestudent.ro)
Vodafone contestă hotărârea instanţei privind despăgubirile în cazul rezilierii contractelor (Foto onlinestudent.ro)

"Hotărârea nr. 8254/2015 pronunţată în data de 20.11.2015 de către Tribunalul Bucureşti nu este executorie. Vodafone România urmează să conteste această hotărâre în termen de 30 de zile de la momentul la care va primi motivarea instanţei de judecată", au spus reprezentanţii Vodafone România, citaţi de Ziarul Financiar. 

CLAUZELE ABUZIVE din contractele Vodafone, ELIMINATE: Contractele, reziliate înainte de termen

Tribunalul Bucureşti a decis Vodafone să modifice toate contractele de adeziune în curs de executare, precum și să elimine clauzele abuzive din contractele preformulate de același tip, destinate a fi utilizate în cadrul activității profesionale. Totodată, instanța a amendat operatorul cu 200 lei pentru încălcarea prevederilor articolului 1, aliniatul 3 din Legea 193/2000, care interzice comercianților stipularea de clauze abuzive în contractele încheiate cu consumatorii.

Hotărârea a fost luată într-un dosar care a pornit în anul 2014, după un control al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC). Potrivit legii, comisarii ANPC nu pot decide că un contract are clauze abuzive ci dacă au indicii în acest sens trebuie să acţioneze în judecată compania pentru ca instanţa să decidă dacă este aşa sau nu, acest lucru întâmplându-se şi în cazul Vodafone.

În cazul de faţă clauzele considerate abuzive sunt cele legate de despăgubirile pe care utilizatorii Vodafone care au încheiat contracte de abonamente trebuie să le achite dacă reziliază contractele înainte de termenul minim.

Instanţa nu a trimis momentan motivarea hotărârii astfel că nu este clar care sunt problemele identificate în legătură cu taxele practicate de Vodafone care au dus la declararea acestora ca fiind "abuzive". Toţi operatorii de telecom de pe piaţă au în contracte clauze prin care sunt introduse taxe în cazul rezilierii înainte de termen, însă valoarea despăgubirilor şi "sistemul" după care acestea sunt calculate diferă.

Etichete: abonamente, comtestare, contracte, reziliere, vodafone

0/1 COMENTARII
Un client păcălit
17 dec 05:06
+0
VOTURI
-0
Prelungirea abonamentelor unor clienţi, prin telefon, este legală? Atâta timp cât clientul nu a semnat nimic, ci doar a fost păcălit prin telefon?
De ce nu sunt primite cererile pentru rezilierea contractelor? Un angajat al lor a refuzat să înregistreze o astfel de cerere. Este legal?

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE