Volkswagen recheamă 800.000 de maşini pentru reparaţii. Care sunt mărcile cu problemeGrupul auto Volkswagen a decis joi chemarea pentru reparaţii a peste 800.000 de vehicule. Sunt vizate mărcile Volkswagen Touareg şi Porsche Cayenne, din cauza unei defecţiuni la una dintre pedale.

Sute de mii de masini, rechemate de Volkswagen pentru reparatii
Sute de mii de maşini, rechemate de Volkswagen pentru reparaţii

Vor fi chemate 391.000 de maşini Volkswagen Touareg şi 409.477 Porsche Cayenne, fabricate în perioada 2011-2016, potrivit Mediafax.

"Este vorba de o decizie care are scop preventiv, din cauza unei potenţiale defecţiuni la un arc al mecanismului unei pedale", precizează grupul auto german.

În septembrie 2015, Volkswagen a anunţat că circa 11 milioane de autovehicule ale grupului, la nivel mondial, sunt afectate de scandalul emisiilor poluante. Scandalul a izbucnit după ce Agenţia americană pentru Protecţia Mediului (EPA) a acuzat VW că a instalat sisteme speciale pe unele autoturisme diesel pentru a evita standardele federale din SUA în materie de emisii, expunând cetăţeni americani la gaze poluante.

Constructorul auto german ar fi instalat un software special în calculatorul de bord al unor modele diesel Volkswagen şi Audi. Dispozitivul este programat să activeze un sistem de filtrare completă a particulelor doar în timpul testelor oficiale pentru emisii. După teste, adică în situatiile generale de funcţionare a motorului, dispozitivul dezactivează sistemul de filtrare a particulelor, susţine Agenţia americană pentru Protecţia Mediului.

Potrivit autorităţilor americane, 482.000 de autoturisme cu motoare diesel au încălcat standardele federale americane privind emisiile de dioxid de carbon.

Etichete: masini defecte volkswagen, porsche cayenne, Volkswagen, Volkswagen Touareg

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE