Vor fi NINSORI ABUNDENTE în Bucureşti. Firea: Ne aşteaptă încă o săptămână grea. Suntem în terenNINSORI ABUNDENTE în Bucureşti. Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, vineri seara, la România TV că de luni sunt aşteptate din nou ninsori abundente în Bucureşti. Firea a precizat că, în ceea ce priveşte autorităţile, acestea sunt în teren pregătite să intervină, însă face apel la cetăţeni, asociaţiile proprietarilor şi a agenţilor economici să ajute la deszăpezire şi să cureţe de zăpadă zonele în care aceştia se află.

Autobuze in zapada
Autobuze în zăpadă

NINSORI ABUNDENTE în Bucureşti. Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că săptămâna viitoare sunt prognozate ninsori abundente. În aceste condiţii, primarul a precizat că autorităţile sunt pregătite să intervină. Mai mult, chiar dacă "ne aşteaptă o săptămână grea", Firea a menţionat că şcolile nu vor mai fi închise, scrie romaniatv.net.

"Anul acesta am avut ninsoare abundentă, un strat de 63 de cm. Acum suntem în comandament de iarnă şi pregătim vârful de ninsoare de săptămâna viitoare, pentru că luni seara va ninge, marţi de asemenea va ninge abundent, miercuri şi joi va mai scădea ninsoarea în intensitate. Ne aşteaptă încă o săptămână grea în Capitală şi în zona limitrofă. Trebuie să facem faţă, atât autorităţi, cât şi cetăţeni, valului de ninsori. Suntem în teren, în grafic, chiar realizăm modul de a interveni eficient luni seara pentru că va începe să ningă. Pe parcursul zilei de marţi şi, de asemenea, miercuri, deoarece cursurile nu au început în această săptămână, dar ele sunt anunţate să înceapă de luni. Rugămintea va fi şi vom anunţa la comandamentul de luni către şcoli, către directori prin discuţii cu Ministerul Educaţiei Naţionale şi Inspectoratul Şcolar să fie înţelegere pentru elevii care vor întârzia marţi dimineaţa la şcoală. Luni începe şcoala, se deschid creşele şi grădiniţele. Luni seara e posibil să anunţăm începerea cursurilor de la 9 dimineaţa, nu de la 8, tocmai pentru a da posibilitatea tuturor elevilor să ajungă la timp la cursuri, dar cursurile nu se mai întrerup, deşi vremea în Bucureşti va fi destul de dificilă", a declarat primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

NINSORI ABUNDENTE în Bucureşti.  Mai mult decât atât, Gabriela Firea face apel la cetăţeni, asociaţiile proprietarilor şi a agenţilor economici să colaboreze cu autorităţile pentru o deszăpezire mai eficientă.

"Trotuarele din proximitatea blocurilor sau a caselor sunt în responsabilitatea asociaţiilor proprietarilor şi a agenţilor economici. Nu toate asociaţiile şi-au luat măsuri pentru a se ocupa de deszăpezire. Am mers în faţa unor blocuri, cartiere, unde nu se mai putea pătrunde şi am fost anunţaţi să intervenim. Ca prioritate, am deszăpezit accesul pentru spitale, dispensare, şcoli, instituţiile statului, staţiile RATB. Pe proprietate privată nu poate interveni ADP, e în competenţa proprietarului să cureţe în exterior şi ţurţurii. Trebuie să existe o colaborare între autorităţi şi cetăţeni sau firme ca împreună să depăşim aceste situaţii", a declarat Firea.

Etichete: Bucureşti, ninsoare, ninsoare București, NINSORI ABUNDENTE în Bucureşti

0/1 COMENTARII
vlad
14 Jan 10:43
+0
VOTURI
-0
Hai sa fim seriosi, nu au deszapezit niciun trotuar... sigur ca exista nesimtiti care nu au curatat in fata portii, dar nu sunt asa de multi. Si in multe cazuri nu e casa locuita sau sunt oamenii batrani. Problema sunt zonele uriase care tin de primarie... mai ales intersectiile, care sunt o TEROARE!!! Ieri au fost toate un lac din cauza substantelor folosite si a temperaturii...

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE