Vot în CGMB: Primul centru de transplant multiorgan din S-E Europei, construit la Sp. Sfânta MariaConsiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a aprobat, joi, cu unanimitate de voturi, construirea primului centru de transplant multiorgan din Sud-Estul Europei, la Spitalul Sfânta Maria şi, totodată, asocierea cu Consiliul Local al Sectorului 1, cu unitatea sanitară şi cu Asociaţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB)

Vot in CGMB: Primul centru de transplant multiorgan din Sud-Estul Europei, la Spitalul Sfanta Maria
Vot în CGMB: Primul centru de transplant multiorgan din Sud-Estul Europei, la Spitalul Sfânta Maria
Foto: adevarul.ro

Consiliul General al Municipiului Bucuresti si-a dat acordul ca pe terenul pe care il detine pe bd. Ion Mihalache nr.37-39, circa 4.000 mp, sa se construiasca primul centru de transplant multi-organ din sud-estul Europei, in cadrul spitalului clinic "Sfanta Maria", potrivit hotnews.ro.

Centrul se va realiza in parteneriat cu Administratia Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti, in subordinea municipalitatii, si Primaria sectorului 1 si va fi practic o extensie a spitalului.

Astfel, Primaria sectorului 1 se obliga sa construiasca cladirea noua, o investitie de circa 50 milioane lei, pe care sa o cedeze apoi spitalului Sfanta Maria pentru a o folosi pentru centrul de transplant.

"Proiectul de investitii realizarea unui corp de spital unit prin pasarele de cladirea existenta si care sa functioneze impreuna cu aceasta, corp care trebuie vazut ca o intregire a spitalului existent si care trebuie sa functioneze impreuna cu aceasta din urma ca un organizm unic, coerent si bine organizat", se arata in hotararea adoptata.

Referitor la necesitatea construirii corpului nou, se arata ca in prezent spitalul poate oferi o gama limitata de servicii avand in vedere structura cu 5 sectii - respectiv medicina interna, reumatologie, chirurgie I si II, ATI si ORL.

"O alta problema a Spitalului, care justifica necesitatea construirii unui nou corp de cladire este lipsa acuta de spatiu pentru functiunile actuale, deja existente in spital, ceea ce determina inexistenta spatiilor de luat masa pentru pacientii internati, fiind folosite spatii improvizate pentru acest lucru, lipsa cabinetelor medicale pentru medicii din spital, lipsa de camere pentru activitati medicale, sali de consultatii etc", se mai arata in hotararea adoptata.

Tot joi, Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat rezilierea contractului de finanţare pentru reabilitarea Spitalului Clinic de Ortopedie Foişor, precum şi restituirea sumei de 331.852,61 lei primite de la Ministerul Dezvoltării, întrucât proiectul nu poate fi finalizat în termenul prevăzut în contractul de finanţare.

Etichete: centru de transplant multiorgan, centru de transplant Sfanta Maria, CGMB; centru transplant

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE