Votul unei românce din DIASPORA: Cum a rămas blocat în ţară după ce a călătorit 21.400 kmO româncă stabilită la mii de kilometri de țară, în Republica Vanuatu, spune că, la mai bine de două luni de la alegerile parlamentare, votul ei prin corespondenţă se află şi acum „în prelucrare" la Oficiul poștal 83 București.

Posta Romana
Poşta Română

Românca Dana Molnar povesteşte că la început a fost plăcut surprinsă când a primit plicul în Vanuatu; "tocmai fiindcă în trecut Poşta Română a mai pierdut plicuri între România şi Vanuatu...dar uite că plicul cu votul prin corespondenţă nu a căzut în ocean".

Chiar și Poșta Română a marcat momentul. Pe site-ul instituției a fost bifat ca fiind cel mai lung drum al unui buletin de vot, 21.400 de km, implicând 4 zboruri internaţionale.

"În plus, când a ajuns la mine, plicul autoadresat avea deja toate timbrele necesare, nici nu ştiu cum au făcut să obţină timbre din Vanuatu. Pe mine nu m-ar fi deranjat să trimit eu plicul înapoi pe cheltuiala mea, printr-un serviciu de curierat tip DHL, FedEx sau TNT. Dar fiindcă avea deja timbrele puse şi fiindcă am vrut să acord un vot de încredere Poştei Române, l-am trimis înapoi tot prin poştă în data de 17 noiembrie 2016", a spus Dana Molnar.

Încântată că România a făcut progrese, tânăra era convinsă ca va fi vota. Surpriză, însă! Două săptămâni mai târziu, pe 30 noiembrie, plicul ajungea în ţară. Însă de atunci este tot „în prelucrare" la Oficiul Poştal Bucureşti 83.

"Şi uite aşa a reuşit Poşta Română să rătăcească, intenţionat sau nu, plicul meu cu votul prin corespondenţă. Dar de când am aflat că din cele 8.889 de plicuri trimise de Poşta Română în străinătate, doar 4.561 s-au întors, încep să cred că treaba a fost premeditată", adaugă ea.

Etichete: diaspora, vot diaspora, vot prin corespondență, vot romanca

0/4 COMENTARII
Un patit!
17 mar 23:09
+0
VOTURI
-0
E o alta problema. Toate expedierile catre Ro pot fi urmarite pina la intrarea in tara. In RO trakingul nu e functional si apare acel mesaj.
Girdalean Adriana
13 mar 23:09
+0
VOTURI
-0
Oportunitate sigura pentru anul 2017. Minim 491,52 euro. Nu trebuie experienta. Asiguram instruire GRATIS la distanta si online. Cerem: cunostinte minime utilizare calculator (word, pdf, email, internet), seriozitate, lucru 2 ore pe zi. Pentru a aplica la oferta, trimiteti mesajul APLIC la una dintre adresele de email ale departamentului de informatii: adriana_girdalean@yahoo.com
Florea
23 feb 10:44
+0
VOTURI
-0
Daca situatia este asa cum e prezentata in articol, atunci cineva ar trebui sa se intereseze de un nou caz penal, anume interzicerea dreptului de vot.
Iar responsabilii cu transportul scrisorii ar trebui sa faca lungi excursii spre Poarta Alba.
Cutarica
21 feb 17:14
+0
VOTURI
-0
Eu cred ca reclama de mai jos, la Posta Romana clarifica totul: plicul expediat pe vremea haiducilor, la fel ca in acest articol, in continuare "este procesat" si isi cauta destinatarul; si il cauta, si il tot cauta... si asa se termina reclama! :-)

https://www.youtube.com/watch?v=_QM8K5SAsfo

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE