Vrei să-ţi vinzi maşina şi o scoţi cu anunţul de vânzare pe stradă? Ce amendă rişti dacă eşti prinsProprietarii care vor să îşi vândă maşinile şi îşi scot autovehiculele cu tot cu anunţul de vânzare pe stradă vor fi amendaţi de poliţişti. Decizia a fost luată, joi, de Consiliul Local Sector 3 ca măsură de fluidizare a traficului rutier şi pietonal, dar şi pentru creşterea numărului de locuri de parcare, ocupate de diverse maşini de o perioadă lungă de timp. 

Vrei sa-ti vinzi masina si o scoti cu anuntul de vanzare pe strada? Ce amenda risti daca esti prins (Foto idei si subterfugii)
Vrei să-ţi vinzi maşina şi o scoţi cu anunţul de vânzare pe stradă? Ce amendă rişti dacă eşti prins (Foto idei si subterfugii)

"Pentru asigurarea fluenţei şi siguranţei traficului rutier şi pietonal, dar şi în scopul creşterii numărului de locuri de parcare pentru autoturisme, se interzice expunerea spre vânzare a vehiculelor (inclusiv cele neînmatriculate) de către persoanele fizice şi juridice, precum şi parcarea sau staţionarea vehiculelor utilizate în scopul desfăşurării unor activităţi comerciale pe domeniul public al municipiului Bucureşti, aflat în administrarea Sectorului 3", se menţionează în Hotărârea de Consiliu Local Sector 3, aprobată joi. 

Conform sursei citate, excepţie de la această regulă fac doar maşinile expuse spre vânzare în spaţiile special amenajate (parcuri auto, târguri auto, showroom-uri), dar şi parcările de reşedinţă, deţinute de către proprietarii de maşini pe baza contractelor de închiriere încheiate cu Direcţia de Utilităţi Publice Sector 3. 

Ceilalţi şoferi care îşi scot la vânzare maşinile pe stradă riscă amendă contravenţională cuprinsă între 500-1.000 lei. De asemenea, proprietarii maşinilor care parchează sau staţionează pe domeniul public pentru a vinde diverse lucruri direct din autoturism vor fi amendaţi cu sume cuprinse între 1.000-2.000 lei. 

Constatarea contravenţiilor şi aplicarea noilor sancţiuni aprobate de Consiliul Local Sector 3 se vor face de către lucrători desemnaţi din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie Locală Sector 3. 

"Contravenientul poate achita în termen de cel mult 48 de ore de la data încheierii procesului verbal ori, după caz, de la data comunicării acestuia, jumătate din minimul amenzii prevăzute", se specifică în documentaţie. 

Hotărârea Consiliului Local privind sancţionarea celor care îşi scot maşinile la vânzare pe spaţiul public intră în vigoare în termen de 15 zile de la data afişării la sediul Primăriei Sectorului 3. 

Sancţiuni mult mai dure pentru iubitorii de câini şi pisici din Sectorul 3

Tot joi, administraţia locală a anunţat noi măsuri, mult mai dure, la adresa iubitorilor de câini şi pisici din Sectorul 3. Ce amenzi riscă aceştia găsiţi aici. 

CITEŞTE ŞI Cum au fost pedepsiţi câţiva tineri din Bucureşti din cauză că au spart seminţe pe bancă în parc. Cei care aruncă ambalaje, gunoi menajer sau coji de seminţe în parcuri riscă să primească amenzi între 50 şi 500 de lei. Decizia a fost anunţată de primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, la sfârşitul lunii octombrie 2012. Ba mai mult, până şi şoferii care vor aruncă vreo hârtie din maşină ar putea fi prinşi de autorităţi, căci administraţia locală a pregătit 500 de camere video care vor fi montate în zonele "cu probleme". Detalii găsiţi aici. 

Etichete: amenda vanzare auto pe strada, amenzi, anunt vanzare masina, Bucureşti, cat este amenda vanzare masina, robert negoita, sanctiune vanzare masina parcare domeniul public, Sectorul 3, vanzare masina pe strada

0/7 COMENTARII
Emil
26 aug 18:26
+0
VOTURI
-0
Exista persoane care pacheaza masina zilnic pe trotuar, in fata blocului lor, asa cum fac toti vecinii lor, decit ca se intimpla sa aiba in geam afisul de vinzare a masinii. Pai si cu afis si fara, ei tot acolo parcau, ca e blocul lor!!! Ce va face politia? Sau isi parcheaza omul masina linga servici si are in geam si afisul de vinzare. E acelasi lucru cu parcarea la bloc. Omul nu a pus masina acolo ca sa o vinda, ci pur si simplu ca acolo locuieste sau munceste!!! La situatia asta nu s-au gindit desteptii nostri din primarie? Ca le trasneste mintea numai timpenii, dar ca sa faca ceva bun pt locuitori nu stiu nimic.
Discriminare ilegala
26 aug 16:08
+0
VOTURI
-0
Masura este discriminatorie, si prin urmare ilegala. Se poate vorbi si de hartuire.
O noua kakanarie
23 aug 21:24
+0
VOTURI
-0
Made a la Romanika. Da la aia nu le sparge nimeni geamurile ?
Geo
23 aug 18:45
+0
VOTURI
-0
Mai trebuia votat si masinile de serviciu/firma sa nu mai parcheze pe locurile de parcare aferente ansamblurilor de locuinte! Masinile de firma in mod normal ar trebui sa ramana la sediul companiilor respective!
dan
23 aug 13:40
+0
VOTURI
-0
Fox, iar bati campii.Nu trebuie sa fii savant sa-ti dai seama de parcarea intentionata pentru vanzare.Regula asta trebuia data de incompetentul si coruptul de Oprescu!
Fox2
23 aug 13:28
+0
VOTURI
-0
Nu se specifica nimic de temporar. Daca e parcata regulamentar pe domeniul public (nu pe locul de parcare de resedinta) si are afis in geam, atunci e ilegal si proprietarul va primi amenda. E foarte simplu.
Fox
23 aug 13:03
+0
VOTURI
-0
Si cum fac diferenta capetele de creta de la polutia comunitara intre o masina parcata temporar si regulamentar ce are un afis de vanzare in geam, si o masina parcata mai mult timp, la fel de regulamentar cu acealsi anunt auto in geam? O masura care in teorie e buna dar in practica va fi foarte usor de contestat in instanta. Cum imi demonstreaza primaria cat timp a stat masina stationata in acel loc? Daca face doua poze la ore diferite, cum demonstreaza ca masina nu a fost plecata intre timpii fotografierii si a revenit in acelasi loc? Disperare mare dupa bani in sectorul 3! Management defectuos!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE