VREMEA ÎN IANUARIE, FEBRUARIE ŞI MARTIE. Vin ninsorile şi gerurile. PROGNOZA PE 3 LUNIVremea în următoarele luni va fi mult mai rece decât în mod normal. Lunile ianuarie şi martie vor veni cu ninsori abundente şi temperaturi foarte scăzute.

VREMEA IN IANUARIE, FEBRUARIE SI MARTIE. Vin ninsori abundente si geruri mari. PROGNOZA PE 3 LUNI
VREMEA ÎN IANUARIE, FEBRUARIE ŞI MARTIE. Vin ninsori abundente şi geruri mari. PROGNOZA PE 3 LUNI

În ianuarie 2014, valorile termice se vor situa, în general, sub mediile multianuale, exceptând partea de sud-est a ţării, unde vor fi apropiate de aceste medii.

Cantităţile lunare de precipitaţii vor fi în general apropiate de media climatologică, exceptând regiunile vestice şi centrale, unde sunt posibile valori excedentare.

Luna februarie 2014 se anunţă una cu temperaturi apropiate de normalul climatologic în cea mai mare parte a ţării, iar precipitaţiile vor fi şi ele în limite normale, posibil local deficitare în sud-vestul ţării.

În martie 2014, temperaturile vor fi însă sub medii în celelalte regiuni, doar în sudul, sud-estul şi sud-estul ţării urmând să se înregistreze valori apropiate de mediile multianuale.

Cantităţile lunare de precipitaţii vor fi excedentare în cea mai mare parte a ţării, exceptând regiunile sud-estice şi local cele sud-vestice, unde se vor încadra în normele climatologice.

Estimările sezoniere sunt realizate de către Centrul European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia şi au un grad de realizare de aproximativ 60%. Este estimată distribuţia temperaturilor medii lunare, precum şi distributia cantităţilor lunare de precipitaţii, iar fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

CITEŞTE ŞI Cum va fi vremea de Crăciun şi Revelion, în Bucureşti şi la munte. PROGNOZA până pe 5 ianuarie 2014. 

Etichete: ninsori, prognoza meteo pe trei luni, vremea, vremea februarie 2014, vremea ianuarie 2014, vremea martie 2014

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h