SOCATA. Cea mai bună reţetă pentru o băutură NATURALĂ, SĂNĂTOASĂ şi GUSTOASĂ



SOCATA. Cea mai bună reţetă pentru o băutură NATURALĂ, SĂNĂTOASĂ şi GUSTOASĂ. Florile de soc sunt recomandate ca terapie pentru combaterea multor afectiuni: digestive (au proprietati diuretice si laxative), respiratorii (raceala, gripa si bronsita), dermatologice, oculare, afectiuni reumatice, cardiace sau de nutritie (in curele de slabire).

SOCATA: RETETA DE SOCATA - Cum sa faci cea mai buna SOCATA la tine acasa
SOCATĂ: REŢETĂ DE SOCATĂ - Cum să faci cea mai bună SOCATĂ la tine acasă
Foto: ampress.ro

SOCATA. Cea mai bună reţetă pentru o băutură NATURALĂ, SĂNĂTOASĂ şi GUSTOASĂ

Pentru a prepara socata aveti nevoie de 14 flori mari de soc cat mai parfumate (cam cât palma), 10 litri de apă minerala plata(iesiti bine la pret daca luati doua bidoane de cate 5 l fiecare), 4 lămâi, 1 kg de zahar brun, 10-12 boabe mari de orez pentru fermentaţie(se pot pune si 5g de drojdie proaspata dar din ce am testat, gustul de soc pare mai „curat" atunci cand folosim boabe de orez) si pentru un gust racoritor desavarsit....cateva frunze de menta proaspata atunci cand o serviti.

Recomandam sa evitati a folosi socul aflat pe marginea drumurilor foarte circulate de masini si poluate.

Cele mai parfumate sunt florile de soc din paduri, asa ca daca aveti posibilitatea de a le procura, va sfatuim sa le alegeti pe acestea.

SOCATA. Cea mai bună reţetă pentru o băutură NATURALĂ, SĂNĂTOASĂ şi GUSTOASĂ Mod de preparare socata

Cele 14 flori de soc se pun într-un borcan de 10 litri sau doua vase 5 litri fiecare curate, fara urme de grasime pe ele si in care sa incapa, in mod egal, cate 5 l de apa si sa mai ramana putin loc pentru zahar si lamai, se adauga apa şi lamaile taiate felii si stoarse bine de sucul lor in apa. Ar fi bine ca la doua dintre lamai sa indepartati coaja galbena, caci da prea multa amareala. Borcanul se acoperă şi se lasă o zi.

A doua zi se pune zaharul si boabele de orez si se mesteca bine, se acopea borcanul si se lasa la fermentat inca 3-4 zile. Puneti capac la borcan sau la vasele folosite insa nu le inchideti complet pentru a le lasa sa „respire". In aceste trei zile compozitia trebuie mestecata de cel putin doua ori pe zi.

Cand apa devine galbuie si mirosul este foarte bun iar daca luam cu o lingura si gustam putin, cadem in extaz in fata finetii si bunatatii acestei bauturi

Apoi sucul se strecoară printr-o sită deasă sau printr-o panza de tifon, se pune în sticle cu dop/capac si se depozitază la frigider sau in camara de alimente in loc intunecos si rece.

Sucul in sticle se aciduleaza, deci atentie, daca deschideti o sticla care a stat mai mult timp, sa nu o agitati inainte pentru ca exista riscul ca la desurubare sa tasneasca afara exact ca si sampania.

Socata se serveste rece iar in zilele calduroase puteti adauga in pahare si 2-3 frunze de menta proaspata ce vor impresiona musafirii punctand atat la gust cat si la aspectul estetic.

SOCATA. Cea mai bună reţetă pentru o băutură NATURALĂ, SĂNĂTOASĂ şi GUSTOASĂ Reţetă de SOCATĂ cu miere

Reţeta de socată prezentată mai jos conţine miere, în loc de zahăr.

0 0 0 Comenteaza

Ingredinete:

10-12 palarii de soc (in functie de marime)
9 l apa plata
1 kg miere (orice sortiment de miere, mai putin tei – uzual se foloseste miere poliflora)
4 lamai – zeama
1 lamaie cu coaja spalata bine si taiata cubulete
2-3 stelute de anason

SOCATA. Cea mai bună reţetă pentru o băutură NATURALĂ, SĂNĂTOASĂ şi GUSTOASĂ Mod de preparare

Intr-un borcan de sticla de 10 l se pun cei 9 l de apa si un kg de miere. Se adauga 10-12 palarii de soc, 2-3 stelute de anason, zeama de la 4 lamai si o lamaie cu tot cu coaja spalata bine si taiata cubulete.

Se amesteca cu o lingura de lemn pana se dizolva mierea si se acopera cu un tifon.

SOCATA. Cea mai bună reţetă pentru o băutură NATURALĂ, SĂNĂTOASĂ şi GUSTOASĂ Se amplaseaza borcanul intr-un loc calduros.
Se amesteca zilnic de cateva ori.

Dupa aproximativ 3 zile se trage socata in sticle care se inchid etans si se pastreaza la rece.

Daca v-au ramas flori de soc, le puteti portiona cate 10 palarii si le puteti pune in pungi de hartie in congelator, pentru a face socata si peste iarna. Noi am facut asa si a iesit delicioasa.

SOCATA. Cea mai bună reţetă pentru o băutură NATURALĂ, SĂNĂTOASĂ şi GUSTOASĂ

Etichete: Cea mai bună reţetă pentru o băutură NATURALĂ, GUSTOASĂ, SĂNĂTOASĂ, socată

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h