Week-end cu fotografie, jazz şi ateliere pentru copii la Gallery/ ANAV, în perioada 17-19 iulie 2015Bucureştenii pot avea parte de un week-end cu fotografie, jazz şi ateliere pentru copii la Gallery/ ANAV, în perioada 17 - 19 iulie 2015. Mai jos puteţi vedea ce evenimente organizează Asociației Națională pentru Arte Vizuale Contemporane (ANAV) în perioada 17-19 iulie 2015.

Meda Popea- Arts & Events anunţă noile evenimente de week-end ale ANAV: 

La Kulturama

Fotografie
Asociația Națională pentru Arte Vizuale Contemporane oganizează vineri, 17 iulie 2015, ora 19.00, în colţul de fotografie de la Kulturama, în Piaţa Revoluţiei, vernisajul expoziţiei fotografului Bogdan Cristel. În cadrul vernisajului veţi avea ocazia să vedeţi o parte din lucrarile sale şi să-l cunoaşteţi personal.
Bogdan Cristel, fotoreporter al Agentiei Internationale de Presa Reuters intre 1993 si 2015. Bogdan a acoperit evenimente politice, sociale si sportive incepand cu Romania, zona Balcanica, Franta, Olanda, Belgia si pana in Noua Zeelanda.

Ateliere pentru copii
Asociația Națională pentru Arte Vizuale Contemporane realizează în cadrul Kulturama, Atelierele de creatie pentru copii. Tema generala a acestora este „Arta pe glob". Vor fi ateliere de pictura, colaj și mesteșugarit, care se vor încheia cu mini-expoziţii.
Pe 18 iulie ajungem in Europa și oprim la Barcelona pentru a studia și reinterpreta lucrările de mozaic ale renumitului arhitect Antoni Gaudi.
Pe 19 iulie continuam calatoria prin Europa și ne oprim in Italia pentru a-l cunoaște pe Michelangelo. Vom continua apoi cu Veneţia si vom crea măștile de carnaval. Copiii vor reinterpreta și reproduce una din cele mai cunoscute lucrări de artă ale lumii, "Crearea lui Adam" din Capela Sixtinâ. De asemenea, vor crea măști veneţiene și vor folosi diverse materiale și tehnici. Atelierele vor incepe la ora 18:00 si vor dura aproximativ 2 ore.

La Gallery:
Vineri, 17 iulie, ora 20:00, Asociația Națională pentru Arte Vizuale Contemporane vă aşteaptă în spaţiul cultural Gallery din strada Leonida 9-11, Bucureşti, la „Nud Jazz Duo", o călătorie romantică, intimă şi totodată expresivă şi articulată printre capodopere ale song-bookului american („Summertime", „Round Midnight", "Fascinating Rythm", "Bye bye blackbird"). Jazz standards din anii *30, *40, *50 proiectate arhitectural armonic şi ritmic într-o manieră proaspătă, prin viziunea suspendată, cosmică a pianistului Albert Tajti, întâlnindu-se cu interpretarea vocală pură, expresivă şi nudă a vocii Cătălinei Oana Beţa.
„Nud Jazz Duo" a luat naştere în urmă cu mai bine de un an, odată cu primul concert susţinut de cei doi într-un club de jazz bucureştean. De atunci, cei doi cântă frecvent împreună, completându-se şi echilibrându-se unul pe celălalt, explorând şi călătorind împreună, aducând cu delicateţe şi cu inteligenţă laolaltă specificităţile universului interior al fiecăruia într-un compozit pur, sincer, vibrant.

Cătălina Oana Beta
O prezenţă vocală tulburător de curată, expresivă şi fermecatoare, o voce care "îmbracâ în catifea", revelând prin cântul ei un suflet de o delicateţe rară. Cântăreaţă şi compozitoare, experimentând mai multe genuri muzicale (electro şi jazz, bossa nova şi choru, folk, blues), Cătălina Oana Beţa face cunoştinţă cu jazz-ul în perioada facultăţii, în Iaşi, şi se îndrăgosteşte iremediabil de bogăţia inepuizabilă a acestui gen muzical. Deşi câştigă premii importante la concursurile muzicale la care participă, după ce termină facultatea, se retrage câţiva ani din viaţa muzicală. În 2008 se mută în Bucureşti iar în octombrie 2012 decide să se dedice exclusiv muzicii.

De aproape trei ani este o prezenţă cunoscută a scenelor de jazz (bluez etc.) bucureştene şi din ţară. O voce care "îmbracă în catifea", pură, sensibilă, plină de subtilităţi şi nuanţe, îşi face tot mai mult simţită prezenţa în peisajul muzicii underground.
Mai multe: https://www.facebook.com/catalina.oana.beta

Albert Tajti
Născut în anul 1984 în Piatra Neamț, Albert a studiază pianul de la vârsta de 7 ani în licee de specialitate: Liceul de Artă "Victor Brauner" Piatra Neamț și Colegiul Național de Muzică "George Enescu", București. Absolvent al secţiei de Compoziție Muzicală, Academia de Muzică "Gheorghe Dima", Cluj, îşi îndreaptă atenţia asupra jazzului sub îndrumarea lui Mircea Tiberian, profesor și coordonator al Departamentului de Jazz din cadrul Universității Naționale de Muzică, București.
Activează ca acompaniator și pianist de aproape 10 ani, colaborând cu numeroase formule instrumentale și soliști vocali ai genului.
Câştigă premii importante, cum ar fi: "Cea mai buna formatie Jazz" – Festivalul International Studentesc de Jazz 2012, "Cea mai buna compozitie sau aranjament propriu" – Concursul Sibiu Jazz Festival 2010, Premiul III la Concursul de Compozitie „Liviu Comes", 2010 – Miniaturi pentru pian „Mica Suita", finalist in concursul "Jeunesse Musicales" – Bucharest International Jazz Competition 2010, participa in concertul de lansare a albumului „Romanian Jazz Collection" 2012, participa la tabara International Contemporary Arts Summer Classes – organizat de ICon Arts – Sectia de Jazz 2010, 2011, 2012. Mai multe:https://www.facebook.com/tajti.albert
Preţul unui bilet este 30 RON.
Număr de locuri limitat - 30 persoane

Etichete: arta, evenimente, evenimente bucuresti, fotografie, jazz

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE