WEEKEND în Capitală! Ce poți face la sfârşit de săptămână în Bucureşti



În perioada 28-30 septembrie, la Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti" va avea loc Târgul Naţional pentru Artizanat şi Meşteşuguri.

Ce poti face in Bucuresti in weekend
Ce poţi face în Bucureşti în weekend

Evenimentul, organizat împreună cu Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat şi Agenţia pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Atragere de Investiţii şi Promovare a Exportului Bucureşti, va reuni peste 150 de artizani şi meşteşugari care îşi vor expune produsele: de la ii, covoare, ouă încondeiate, icoane, ceramică tradiţională şi decorativă, produse brodate, bijuterii, până la articole din sticlă, lemn şi mic mobilier artizanal, arată site-ul muzeul-satului.ro.

Cu acest prilej, vor fi organizate în aer liber o serie de ateliere de creaţie, cum ar fi: cel de olărit, de încondeiere a ouălor, de prelucrare a lemnului, icoane pe sticlă, confecţionarea obiectelor din piele, modelaj în lut sau de cusut ii.

La Târgul Naţional pentru Meşteşuguri şi Artizanat 2018 vor fi prezenţi şi artişti de muzică populară care vor susţine mai multe momente artistice pe parcursul celor trei zile. Pe Scena Dumitra vor evolua: Moaţele de la Câmpeni (Alba), Corul bărbătesc din Bosanci (jud. Suceava), Ansamblul Folcloric Studenţesc Mugurelul al Universităţii Babeş Bolyai (Cluj Napoca), Taraful Teleormanul şi Gelu Voicu, Ansamblul Ţara Vrancei (jud. Vrancea), Fanfara Trandafirul din Calafindeşti (jud. Suceava).

De asemenea, va fi prezentat în aer liber şi filmul documentar "Preoţii români. Jertfă şi Rugăciune pentru Unire", realizat de Trinitas TV.

Totodată, cei care doresc să afle mai multe despre meşteşuguri, artă populară şi tradiţii vor putea să participe la seminariile: "Meşteşug şi turism rural", susţinut de conf. univ. dr. Maria Stoian, preşedinte ANTREC România, şi "Artă populară şi tradiţii în anul Centenarului: Portul popular din colecţiile Muzeului Naţional al Satului 'Dimitrie Gusti'", susţinut de dr. Georgiana Onoiu, şeful secţiei Tezaurizare Patrimoniu a Muzeului Naţional al Satului "Dimitrie Gusti".

* Muzeul Naţional al Ţăranului Român îşi aşteaptă vizitatorii începând de vineri, 28 septembrie, până duminică, 30 septembrie, între orele 10.00 şi 18.00, la Târgul de antichităţi, la care vor participa aproximativ 40 de colecţionari din toată ţara cu lucruri vechi, de colecţie.

Foto: (c) Simion Mechno / AGERPRES FOTO

Potrivit unui comunicat al acestei instituţii muzeale, obiectele prezentate la târg, puse unele lângă celelalte, formează o poveste frumoasă şi impresionantă din viaţa rurală, din vremi care încep cu "a fost odată ca niciodată".

În cadrul Târgului de antichităţi pot fi admirate şi cumpărate: piese de costum ţărănesc, ţesături de interior (covoare, ştergare, feţe de pernă şi feţe de masă), icoane pe lemn şi pe sticlă, cruci, pristolnice, podoabe, mobilier crestat, pictat - lăzi de zestre, mese, scaune, blidare, lingurare, dulapuri, ceramică, doniţe, vase din lemn, putinei, căuce, furci şi roţi de tors, fuse, vârtelniţe, felinare, ceasuri, candelabre, piuliţe şi râşniţe de alamă, dar şi publicaţii socio-etnografice din perioada interbelică, bancnote vechi, timbre cu subiecte etnografice ş.a.

De asemenea, de la târg nu vor lipsi prăjiturile, cozonacii, mierea şi nici plantele de leac.

Preţul unui bilet este de 4 lei, pentru elevi, studenţi şi pensionari este de 2 lei.

Etichete: Bucureşti, ce poti face in bucuresti, weekend

0/1 COMENTARII
Allison Howarts
04 oct 10:53
+0
VOTURI
-0
Bună ziua, sunt Allison Howarts După ce am fost în relație cu Anderson de ani de zile, sa despărțit de mine, am făcut tot posibilul să-l aduc înapoi, dar totul era zadarnic, l-am vrut atât de mult din cauza dragostei pe care o am pentru el, L-am rugat cu totul, am făcut promisiuni, dar a refuzat. Mi-am explicat problema prietenului meu și mi-a sugerat să contactez mai degrabă un vrăjitor care să mă ajute să arunc o vrajă să-l aducă înapoi, dar eu sunt tipul care niciodată nu credea în vrajă, nu aveam de ales decât să încerc, am trimis poșta și mi-a spus că nu există nici o problemă că totul va fi bine înainte de trei zile, că ex fostul meu se va întoarce la mine în trei zile, a aruncat vraja și în mod surprinzător în a doua zi, era în jurul orei 16:00. Ex-ul meu ma sunat, eram atat de surprins, am raspuns la apel si tot ce a spus a fost ca a fost atat de rau pentru tot ce sa intamplat ca el a vrut sa ma intorc la el, ca ma iubeste atat de mult. Am fost atât de fericit și am mers la el, așa am început să trăim împreună din fericire din nou. De atunci, am promis că oricine știu că are o problemă de relație, aș fi de ajutor pentru o astfel de persoană, referindu-mă la singura vrăjitoare reală și puternică care mi-a ajutat cu propria mea problemă. email: ogagakunta@gmail.com puteți să-l trimiteți prin e-mail dacă aveți nevoie de asistență în relația dvs. sau în orice alt caz sau pe WhatsApp pe +2348069032895
1) vrăji vrăji
2) Vrăjile pierdute de dragoste
3) Vrăjile de divorț
4) Vrăjile căsătoriei
5) Vraja de legare.
6) vrăji de rupere
7) Înlăturați un iubit trecut
8.) Vrei să fii promovat în biroul tău / vraja de loterie
9) doresc să-ți satisfacă iubitul
Contactați acest om grozav dacă aveți o problemă pentru o soluție durabilă
ogagakunta@gmail.com

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE