William Brânză scapă de arest preventivWilliam Brânză scapă de arest întrucât magistraţii au respins contestaţia făcută de DIICOT. Decizia e definitivă.

William Branza scapa de arest preventiv
William Brânză scapă de arest preventiv
Foto: paginadepolitica.ro

Magistraţii de la ICCJ au respins contestaţia formulată de procurorii DIICOT, care au cerut arestarea fostului parlamentar William Brânză, informează mediafax.ro.

Pe 7 iunie, procurorii DIICOT au cerut arestarea fostului parlamentar William Brânză, acesta fiind acuzat că în perioada controlului judiciar ar fi comis o nouă infracţiune, solicitare fiind respinsă de instanţă.

Potrivit DIICOT, William Brânză ar fi comis o nouă infracţiune pe perioada controlului judiciar. Este vorba despre fals în înscrisuri sub semnătură privată, "constând în aceea că la datele de 31 martie 2016, 08, 11 şi 13 aprilie 2016, a falsificat înscrisuri prin atestarea mincinoasă a unor împrejurări faptice (provenienţa înscrisurilor depuse la organul judiciar, traducerea lor) pe care le-a folosit în faţa DIICOT, în scopul inducerii în eroare a organului judiciar şi producerii de consecinţe juridice".

O altă acuzaţie care i se aduce este lui William Brânză este de sustragere sau distrugere de probe sau înscrisuri "constând în aceea că deşi la datele de 8 respectiv, 11 aprilie 2016 inculpatului Brînză William Gabriel i s-a pus în vedere să depună înscrisurile originale în scopul aflării adevărului, înscrisuri pe care le deţine încă de la momentul înfiinţării celor două societăţi offshore, acesta a procedat la ascunderea lor, refuzând predarea, în scopul împiedicării aflării adevărului judiciar în dosarul DIICOT".

Fostul deputat William Brînză, a fost pus sub control judiciar în luna mai a anului 2015, pentru evaziune fiscală şi sprijinirea unui grup infracţional organizat.

Etichete: arest preventiv, william branza

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE