WIMBLEDON: SIMONA HALEP a devenit sportivul român cu cele mai mari premii obţinute din tenisWIMBLEDON: SIMONA HALEP a devenit, miercuri, după calificarea în semifinalele turneului de la Wimbledon, sportivul român cu cele mai mari premii brute obţinute din tenis, peste 5,3 milioane de dolari. Astfel, Andrei Pavel a fost devansat, el câştigând în carieră 5,225 de milioane de dolari.

SIMONA HALEP a devenit sportivul roman cu cele mai mari premii obtinute din tenis
SIMONA HALEP a devenit sportivul român cu cele mai mari premii obţinute din tenis

SIMONA HALEP LA WIMBLEDON. Conform statisticii prezentate de site-ul WTA, jucătoarea în vârstă de 22 de ani câştigase până la debutul turneului de la WIMBLEDON 4,564 de milioane de dolari în carieră. Calificarea în semifinale este recompensată la competiţia londoneză cu 440.000 de lire sterline, adică aproximativ 754.000 de dolari, ceea ce ridică suma totală la 5,318 milioane de dolari.

SIMONA HALEP LA WIMBLEDON.  Potrivit site-ului oficial al ATP, Andrei Pavel, fost numărul 13 mondial, a strâns 5,225 de dolari, în cei 14 ani de carieră profesionistă.

Pe locul 3 în clasamentul all-time al românilor se află Victor Hănescu, jucător încă în activitate, cu 4,3 milioane de dolari, scrie Mediafax. Acestă ierarhie nu ţine cont de inflaţia dolarului şi nici de faptul că, în trecut, premiile erau mai mici.

SIMONA HALEP LA WIMBLEDON. SIMONA HALEP, locul 3 WTA şi cap de serie numărul 3, a devenit, miercuri, prima jucătoare din România care se califică în semifinelele turneului de Grand Slam de la Wimbledon, după ce a învins-o, cu scorul de 6-4, 6-0, pe sportiva germană Sabine Lisicki, locul 19 WTA şi cap de serie numărul 19. Halep a depăşit astfel performanţa Virginiei Ruzici, calificată în sferturile de finală, în 1978 şi 1981.

SIMONA HALEP LA WIMBLEDON. În penultimul act, Halep va juca, joi, cu Eugenie Bouchard (Canada, locul 13 WTA şi cap de serie numărul 13). Jucătoarea din Constanţa se află la numai un meci de locul 2 WTA. Dacă se va califica în finală, Simona Halep va ocupa al doilea loc mondial, după americanca Serena Williams.

Etichete: premii, Simona Halep, Wimbledon

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE