Wring: Vinieta va fi doar o sancţiune pe care oamenii o plătesc pentru incompetenţa primaruluiLiderul USR Bucureşti, Roxana Wring, spune că vinieta pentru Bucureşti va fi doar o sancţiune pe care oamenii o plătesc pentru incompetenţa primarului general, pentru că, în lipsa facilităţilor, taxa nu va duce la reducerea traficului şi a poluării, ci doar la penalizarea oamenilor care nu au nicio altă variantă.

Roxana Wring
Roxana Wring

"«Heirupismul» ca stil de management. Asta este ceea ce putem învăţa din tot mandatul Gabrielei Firea. Cea mai recentă lecţie, chiar astăzi când primarul a anunţat că introduce vinieta pentru Bucureşti. Este o mostră de heirupism, la fel cum a fost, dacă vă mai aduceţi aminte, banda unică ce a funcţionat o singură zi pentru că a fost prost pregătită, prost anunţată şi prost implementată", afirmă Roxana Wring.

Ea spune că acum este aceeaşi situaţie: „O idee aplicată în alte oraşe, dar care riscă să fie transformată în dezastru de Gabriela Firea. Şi explic de ce. În mod normal, astfel de decizii se iau după o analiză atentă a cifrelor. Nu am auzit de la actualul primar date precise despre câte astfel de maşini circulă zilnic în Bucureşti, care este suma totală pe care speră să o obţină la bugetul local şi cu cât va scădea poluarea din Capitală în urma introducerii acestei măsuri. Nu am auzit nici de facilităţile de transport vor fi oferite celor care, descurajaţi de vinietă, vor dori totuşi să meargă cu transportul în comun. Unde să-şi lase maşinile, ce noduri de transport vor avea la dispoziţie sau ce variante ocolitoare".

Liderul USR Bucureşti precizează că, în lipsa acestor date absolut necesare, nu are încredere că Gabriela Firea va reuşi să facă ceva bun cu această taxă, ci, cel mult, să o compromită ca idee şi să o îngroape aşa cum a făcut şi cu altele.

„Ce trebuia să facă un primar general? Încă din primul an de mandat trebuia să comande un studiu pe această problemă. Apoi să pregătească un plan integrat, în care introducerea vinietei să fie dublată de măsuri de sprijin (înnoirea parcului auto STB, parcări la marginea oraşului, rute extinse, variante ocolitoare etc.). Apoi să pună în dezbatere această soluţie. Apoi să o testeze şi la final să anunţe că o va implementa. Altfel, vinieta va fi doar o sancţiune pe care oamenii o plătesc pentru incompetenţa primarului general. În lipsa facilităţilor de care spuneam, această vinietă nu va duce la reducerea traficului şi a poluării. Ci doar la penalizarea oamenilor care nu au nicio altă variantă. Şi nu din cauza lor, ci din cauza actualei administraţii. Pe scurt, o idee ce ar putea funcţiona, dar pe care Gabriela Firea se pregăteşte să o îngroape definitiv", mai scrie Roxana Wring pe pagina sa de Facebook.

Primarul general, Gabriela Firea, a anunţat, miercuri, un proiect prin care, din ianuarie 2020, toate vehiculele care nu sunt înmatriculate în Bucureşti sau Ilfov vor putea intra în Capitală numai după achitarea unei viniete. De asemenea, toate autovehiculele sub Euro 3, indiferent unde sunt înmatriculate, nu vor mai putea să circule în centrul Capitalei, iar cele Euro 3 vor trebui să achite o taxă.

 

Etichete: roxana wing, usr, vinieta, wing

0/5 COMENTARII
Vlad Tepes
03 sep 07:54
+0
VOTURI
-0
Hai mars ! Daca nu ai putere de cumprare du-te la cersit, javra !!!
Amerigo
19 aug 11:58
+0
VOTURI
-0
Aceasta lege daca va fi aplicata, va face ca foarte multi oameni, care au platit taxe, impozite pe bunurile lor, respectiv masinile euro 2, 3 sa nu mai poate circula. Lucru bun pentru masinile poluatoare, insa acest lucru, poluaarea si starea lor tehnica s-a reglemantat deja, de cand au bagat ITP obligatoriu la fiecare an pentru masinile mai vechi de 10 ani...Deci de unde poluare??? Sa fim mai catolici decat Papa..adica au bagat aia in Germania , Olanda legi de genul asta....si hop si noi ..adica avem noi puterea de cumparare a lor sa schimbam masinile cand vrea un bou? Crede madam cu srma in cur ca noi mergem cu masina veche de placere??? Noi nu am furat ca neamul ei sa schimbam masina cand vrem....
Beni
15 aug 12:47
+0
VOTURI
-0
Pai studiul ala conteaza cel mai mult plus parcarile de la intrarea in oras.
Wring nu a descalificat complet ideea ci doar a spus ca planul de implementare e extrem de prost.
abcdef
14 aug 21:51
+0
VOTURI
-0
Wringuță, Firea a făcut exact ce ai scris și tu pe facebook, cu excepția studiului făcut de closet cacărău din mulți bani publici. Deci care e problema?
Tache
14 aug 16:24
+0
VOTURI
-0
Japitele astea, daca vine cineva cu o initiativa inaintea lor, imediat spun ca nu este buna. Daca venea din partea lor era ok.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE