ZĂPADĂ în BUCUREŞTI. Comandament de Iarnă. Care este situaţia în CapitalăZAPADĂ în BUCUREŞTI. Primarul General, Gabriela Firea, a cerut operatorilor de deszapezire, in cadrul Comandamentului de Iarna care a avut loc astazi, la sediul Municipalitatii, sa intervina mai prompt si mai eficient, atat pe strazile principale, cat si pe cele laterale, folosind toate utilajele de deszapezire, astfel incat traficul rutier sa se desfasoare normal. 

Zapada Bucuresti
Zapadă Bucureşti
Foto: kristofer.ro

ZAPADĂ în BUCUREŞTI. 178 de utilaje şi 1.215 de operatori manuali acţionează în acest moment pentru îndepărtarea zăpezii de pe arterele Capitalei. În Bucureşti se circulă normal, în condiţii de iarnă, informează Primăria Capitalei, joi dimineaţă, la sediul municipalităţii fiind convocat comandamentul de iarnă la ora 10.30.

Se actioneaza cu material antiderapant, atat pe arterele principale, cat si pe cele secundare, dupa cum urmeaza:

Sector 1 - Romprest - 30 utilaje si 300 operatori actiune materiale antiderapante pe strazile secundare, carat zapada;

Sector 2 - Supercom - 20 utilaje si 34 operatori acţiune material antiderapant pe străzi secundare, carat zapada;

Sector 3 - Rosal - 162 operatori, 8 utilaje acţiune material aniterapant pe străzi principale si 35 utilaje acţiune material aniterapant pe străzi secundare, carat zapada.

Sector 4 – Rebu - 241 de operatori, 20 utilaje acţiune material antiderapant pe străzi secundare, carat zapada

Sector 5 - Romprest - 130 operatori si 37 utilaje acţiune material antiderapant pe străzi principale, carat zapada;

Sector 6 –Urban - 211 operatori si 28 utilaje acţiune material antiderapant pe străzi principale, concomitent cu strazile secundare.

ZAPADĂ în BUCUREŞTI.  "Avand in vedere ca ne confruntam din nou cu ninsori, iar noaptea trecuta am avut parte de un eveniment deosebit, ploaie cu gheata, am convocat la primele ore ale diminetii, la sediul Municipalitatii, o sedinta operativa. Am luat legatura cu toti factorii responsabili si actiunile pareau, cel putin din declaratii, ca decurg foarte bine. In fapt, lucurile nu stateau chiar asa. La ninsoarea din luna ianuarie, cand stratul de zapada a depasit 60 de cm in Bucuresti, am vazut ca ati actionat mai energic. De data aceasta probabil v-ati gandit ca ninge mai slab. Trebuie sa demonstram in continuare ca stim sa facem deszapezire asa cum se cuvine. Chiar daca acum avem un strat mai mic de zapada, trebuie sa fim cu totii in teren si sa dimensionam suficient si corespunzator, atat numarul de utilaje, cat si numarul de persoane care intervin", a declarat Firea.

ZAPADĂ în BUCUREŞTI.  In cadrul sedintei, Primarul General a atras atentia operatorilor de salubrizare ca exista mai multe sesizari venite din partea bucurestenilor, atat la dispeceratul PMB cat si pe retelele de socializare, prin care se arata ca in mai multe zone din Capitala nu s-a intervenit corespunzator, exemplificand cu cateva situa?ii concrete, din zona Drumul Taberei, soseaua Petricani sau Podul Basarab.

In acest context, operatorii de salubritate au explicat faptul ca in anumite zone s-a intervenit cu dificultate din cauza traficului ingreunat, urmand ca pana in aceasta seara sa se actioneze pe toate strazile, inclusiv pe o mare parte din strazile secundare. Primarul General a atras atentia si asupra trotuarelor asumate de catre operatorii de deszapezire, aratand ca, pana la acest moment, acestea nu au fost curatate in totalitate.

ZAPADĂ în BUCUREŞTI.  In ceea ce priveste mijloacele de transport in comun, conducerea RATB a explicat ca nu au fost inregistrate incidente semnificative in trafic, cu exceptia ingreunarii cauzata de conditiile meteo. La randul sau, administratorul special RADET, Sorin Chirita, a precizat ca au existat avarii minore care nu au pus insa probleme deosebite, personalul fiind pregatit pentru orice eventuala interventie.

Masuri pentru persoanele fara adapost

ZAPADĂ în BUCUREŞTI.  In ceea ce priveste persoanele fara adapost, directorul Directiei Generale de Asistenta Sociala Bucuresti, Cosmina Simiean, a aratat ca au fost luate toate masurile pentru cazarea acestora. De asemenea, sunt atent monitorizate persoanele care refuza adapostirea in centrele Municipalitatii. Astfel, pe parcursul noptii trecute, 570 de persoane au fost cazate in cele trei centre sociale din subordinea Primariei Generale si alte 182 la nivelul centrelor din subordinea primariilor de sector.

ZAPADĂ în BUCUREŞTI.  Reamintim ca PMB pune la dispozitia bucurestenilor numarul de telefon gratuit 0800.800.868 unde acestia pot semnala eventuale probleme aparute in urma ninsorilor. Cetatenii ne pot transmite de asemenea, mesaje pe pagina oficiala de facebook a institutiei:https://www.facebook.com/PMBucuresti/ .

Etichete: comndamentul de iarna, zapada, zapada bucuresti

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE