Zece noi mall-uri, în România. Trei mall-uri noi VOR FI DESCHISE în BucureştiDin cele zece proiecte pentru construcţia de noi mall-uri în România, din care unele se află deja în stadiu de construcţie, trei se vor deschide doar în Bucureşti. Şapte proiecte se vor deschide în oraşele din provincie, cu cele mai multe, trei la număr, la Timişoara, acolo unde singurul centru comercial modern este deţinut de omul de afaceri Iulian Dascălu – Iulius Mall, informează economica.net.

Anul viitor ar urma să fie demarate lucrările la proiectul mixt din cartierul Bucureştii Noi, acolo unde AFI deţine terenul fostei fabrici Laromet. Proiectul prvede construcţia unui centru comercial, dar şi a unor blocuri de locuinţe. Oficialii companiei declarau la începutul acestui an că vor să înceapă construcţia a 200 de noi locuinţe. Investiţiile în proiectul de la Arad şi cel de pe Laromet nu au fost făcute publice, scrie economica.net. 

Este vorba de o clădire de birouri dintr-un total de trei, pe terenul fostei fabrici Inox, dar şi de blocuri de locuinţe pe terenul fostei fabrici Laromet, din Bucureştii Noi.

"Pentru început, vom începe construcţia a 200 de apartamente, iar preţurile nu vor depăşi 85.000 de euro pentru o locuinţă", a declarat David Hay, directorul executiv al AFI Europe România.

În stadiu avansat de construcţie se află mallul Parklake din cartierul Titan, care se va deschide în primăvara anului viitor. Investiţia în proiect se ridică la 180 de milioane de euro, din care 83 de milioane de euro reprezintă finanţare de la băncile OTP Bank Ungaria, Hypo Noe Gruppe Bank din Austria şi OTP Bank România. Proiectul dezvoltat de Sonae Sierra şi Caelum Development este închiriat în proporţie de 80%.

La sfârșitul lunii iulie 2015, Sonae Sierra şi Caelum Development au aprobat accesarea unui credit în valoare de până la 83 de milioane de euro de la băncile OTP Bank Ungaria, Hypo Noe Gruppe Bank din Austria şi OTP Bank România, se arată în datele publicate în Monitorul Oficial.

Banii vor fi utilizați pentru construcția centrului comercial din cartierul Titan, fiind garantat cu proprietatea. Consorţiul de bănci va acorda un credit la termen în valoare de până la 75 de milioane de euro şi un împrumut de tip „revolving" în valoare de 8 milioane de euro.

În total, investiția anunțată de dezvoltatori se ridică la 180 de milioane de euro. Potrivit unor declarații date de oficialii companiilor, finanţarea a fost asigurată şi contractul va fi semnat în perioada următoare.

CITEȘTE ȘI: Cum va arăta mall-ul de la Dristor - ParkLake. GALERIE FOTO

În această toamnă vor începe şi lucrările de construcţie la Veranda Mall de lângă Piaţa Obor. Pe terenul de 4,5 hectare al fostei fabrici Prodplast, familia Pogonaru vrea să construiască un mall de 25.000 mp.

Noul mall Veranda, primul mall de proximitate din București, va avea peste 100 de magazine şi un hipermarket Carrefour. Pe lângă cei 25.000 mp de spaţii comerciale, mallul va avea 15.000 de mp de spaţii verzi, cu parcuri, locuri de joacă pentru copii, terenuri de sport şi terase.

"Am ales numele 'Veranda' pentru că aducem o gură de aer proaspăt în aglomeraţia din Obor. Construim un centru comercial de proximitate, care respectă tradiţia zonei. Este un concept nou pentru piaţa din România - oferim magazine uşor accesibile, un spaţiu de restaurante primitor şi cea mai generoasă zonă verde dedicată până acum unui proiect de retail din România. Dorim să contribuim la revitalizarea comercială a cartierului Obor, dar şi să oferim locuitorilor mai multe alternative pentru timpul liber. Va fi un loc unic în Bucureşti, care transformă o fostă platformă industrială într-un spaţiu viu, primitor, accesibil tuturor", a declarat Andrei Pogonaru, membru al consiliului de administraţie al firmei Prodplast Imobiliare S.A.

Investiţia în mallul Veranda se ridică la 60 milioane de euro, majoritatea finanţării fiind asigurată din surse proprii, de la acţionarii companiei, potrivit lui Andrei Pogonaru.

"Prin construirea acestui centru comercial, practic se fixează această zonă a Bucureştiului ca cea mai importantă zonă comercială de acest gen din România. Este în continuare un proiect care susţine modernizarea Sectorului 2 şi, ceea ce este foarte important, creează multe locuri de muncă. Acest complex comercial foarte mare are şi o suprafaţă foarte mare de zonă verde, cu spaţii de joacă pentru copii, spaţii de agrement şi de recreere. Nu există în Bucureşti şi în România aşa ceva. În acelaşi timp, acest complex asigură o complementaritate a activităţilor economice care se desfăşoară peste stradă. Din punct de vedere economic şi social este un proiect util pentru dezvoltarea Bucureştiului. În zonă se află şi noua Piaţă Obor, construită la standarde europene, cu un comerţ civilizat, din toate punctele de vedere, iar construirea acestui centru comercial aici practic duce mai departe acest efort de modernizare a Sectorului 2 şi a întregului Bucureşti", a declarat, pentru B365.ro, primarul Sectorului 2, Neculai Onţanu.

În cadrul conferinţei de presă dedicată începerii lucrărilor de construcţie la mallul Veranda, primarul Sectorului 2, Neculai Onţanu, Andrei Pogonaru, membrul CA al Prodplast Imobiliare, şi Anca Damour, directorul Carrefour Property, au îngropat o capsulă a timpului, în care au fost introduse o cheie, logo-ul Bucureştiului cu ocazia împlinirii a 555 de ani de atestare documentară şi o plăcuţă de metal care simbolizează deschiderea celui de-al 11-lea hipermarket Carrefour din Bucureşti. DETALII, AICI. 

Etichete: afi europe, Bucureşti, Capitală, laromert, locuinţe, mall

0/2 COMENTARII
Gogu
18 oct 05:52
+0
VOTURI
-0
Sandu-al-saptelea daca tu vrei industrii falimentare, treaba ta, emigreaza si angajaza-te in China, nu te opreste nimeni!Decat fabrici parasite, fara clienti si fara rost, mai bine un loc unde te poti relaxa si face cumparaturi...
Sandu al-III-lea
25 sep 17:55
+0
VOTURI
-0
Bine ca facem mall-uri,ca industrie nu mai avem.Asta ne trebuie,mall-uri.Suntem doar o tara de consum cum s-a vrut de fapt inca din 1990 cand s-a inceput demolarea industriei romanesti.Cu alte cuvinte FALIMENTATI VOI SI CUMPARATI DE LA NOI!Ne-au facut sclavi in tara noastra.De ce?Pentru ca le-am permis.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE