Zeci de angajați de la România TV vor fi disponibilizațiDirectorul editorial România TV, Cătălin Popa, a trimis un mail angajaților în care a anunțat că în perioada următoare costurile vor fi reduse cu 10-12%, ceea ce înseamnă și disponibilizarea a zeci de angajați ai televiziunii. 

Zeci de angajati de la Romania TV vor fi disponibilizati
Zeci de angajați de la România TV vor fi disponibilizați

După ce Victor Ponta a pierdut alegerile prezidențiale, se anunță măsuri de criză și la televiziunea care l-a susținut necondiționat în campania electorală, scrie reportervirtual.ro.

Este vorba despre România TV, postul de știri deținut de deputatul demisionar din PSD Sebastian Ghiță, prietenul intim al lui Victor Ponta.

În această dimineață, angajații România TV au primit pe e-mail urm[torul anunț din partea lui Cătălin Popa, Directorul editorial al România TV:

"Va scriu pentru ca, incepind din aceasta dimineata, veti citi pe bloguri si in ziare ca mai multe institutii media se pregatesc sa ia masuri severe de restructurare in perspectiva anului 2015. ProTv a trecut deja printr-o serie agresiva de disponibilizari, Intact este gata sa anunte masuri similare pentru A1 si A3. Dintre statiile de stiri, Realitatea si B1 functioneaza deja la limita de avarie, pentru doua-trei luni tensiunea campaniei electorale le-a readus la viata, dar acum se intorc in criza.

Avem asadar in fata un an extrem de dificil pentru piata media, in special pentru statiile de stiri. De aceea, si noi ne facem deja calculele, iar acestea arata ca vom fi pusi in fata situatiei de a mai ajusta costurile: consideram ca incarcatura extraordinara a lui 2014, care ne-a ajutat sa facem audienta peste asteptari, va fi aproape imposibil de egalat in 2015, deci incasarile viitoare vor depasi doar in mod miraculos ceea ce am reusit cu mari eforturi anul asta. Astfel, chiar cu o mica crestere de venituri prognozata la anul, raminem inca cu costuri mai mari.

Desi ajustarile pe care ni le propunem nu sunt dramatice ca si procent general, fiind vorba de circa 10-12% din costuri, ele vor viza un numar de citeva zeci de persoane: de unii ne vom desparti, ceilalti vor ramine doar in alte conditii contractuale. Daca situatia de la anul va fi mai buna decit cea prognozata, una ditre prioritati va fi sa refacem aceste taieri. Pina atunci insa, restructurarea unor salarii este iminenta. Ca instrument de lucru, vom folosi in principal fisele de evaluare pe care sefii vostri vi le-au intocmit in ultimele luni – de aceea procesul va fi ceva mai clar, chiar daca nu simplu.

Ne dorim ca impactul asupra celor aproape 500 de oameni angajati la Romania TV sa fie cat mai redus si, bineinteles, cei care isi fac bine treaba sa nu aiba deloc de suferit. Daca nu vom reusi, raspunderea imi apartine". 

Etichete: disponibilizări, românia tv, Sebastian Ghiţă

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE