Zeci de blocuri printre case în Dămăroaia și Bucureștii Noi. Petiție la Comisia EuropeanăÎn cartierele Dămăroaia și Bucureștii Noi au apărut, în ultimii cinci ani, zeci de blocuri printre case. O parte dintre cetățenii afectați de noile construcții au constituit în septembrie 2012 Asociația Salvați Cartierele Dămăroaia și Bucureștii Noi. Ei au început să cerceteze cât de legale sunt blocurile care se ridică la fereastra lor.

Presedintele asociatiei Petru Truta sustine ca in cele doua cartiere s-au ridicat aproape 200 de cladiri noi in mod ilegal. Unele nu respecta autorizatiile de construire, altele nu au deloc autorizatii, iar in anumite situatii s-a facut fals in acte pentru receptionarea si intabularea cladirilor ridicate ilegal, sustine Truta care citeaza decizii ale unur institutii de control, scrie hotnews.ro.

Desi au facut sute de reclamatii la institutiile din tara, iar Inspectoratul de Stat in Constructii a spus clar ca nu se respecta legea, inca nu li s-a facut dreptate, iar cladirile controversate inca sunt in picioare. Proprietarii au ajuns pana la Comisia Europeana unde cer ca cei care au incalcat legea sa plateasca.

Citește Raiul construcțiilor ilegale, intr-o zonă protejată a Capitalei: cum apar blocurile, ca ciupercile

Petitia pe care cetățenii au făcut-o la Comisia Europeana a fost acceptata si urmeaza ca in urmatoarea perioada Comisia de Petitii a Comisiei Europene sa cerceteze acest caz. 

 Din 2012 cand s-a infiintat Asociatia pana in prezent acestia au solicitat autoritatilor competente sa verifice daca imobilele ridicate in ultimii 5 ani au autorizatie de construire si daca aceasta este respectata. In urma cercetarilor facute, acestia sustin ca circa 200 de cladiri ridicate in aceasta perioada sunt ilegale. Din cele 200 de imobile, au cerut in instanta demolarea a 18 dintre ele, in prezent fiind procese pe rol pentru fiecare caz in parte. 

Petru Truta, presedintele  Salvati Cartierele Damaroaia si Bucurestii Noi spune ca desi exista raspunsuri oficiale de la Inspectoratul de Stat in Constructii, Ministerul Dezvoltarii si Primaria Capitalei ca aceste constructii s-au edificat ilegal, pana acum Tribunalul Bucuresti a respins trei dintre dosare, restul inca judecandu-se. Presedintele Asociatiei spera ca la recurs sa aiba castig de cauza.

Etichete: cetăţeni, Comisia Europeană, lege, petiţie, plângere

0/17 COMENTARII
Kaiser
21 mar 22:44
+0
VOTURI
-0
Da, dna Mariana acum va construiesc un bloculet lipit fix de calcanul cu ferestre la dormitor si o mirositi toaleta de la Miriuta. Asa nu o sa va mai vina fum de grătar.
Mateescu
01 mar 11:31
+0
VOTURI
-0
Bă Udrescule ne luasi bănuți si acum ta dai la fund. Iti rup piciorili dac te prind pran cartaer. Astia da la asoci au oprat lucrarali
Kaiser
25 feb 21:19
+0
VOTURI
-0
dau bule mule cea daca, Udrescule si tie Mateescule
bear
24 feb 23:23
+0
VOTURI
-0
Da imparatele asa sa faci . Sa ne traiesti
Împăratul Marius
24 feb 23:20
+0
VOTURI
-0
D-na Mariana ce dreptate aveti cu vecinii astia de la case, dar Reușim noi sa le dărâmâm căsuțele si va construim in fata ferestrei un Bloculet frumos cu 3 etaje si apartamente la subsol.
VAT
24 feb 23:17
+0
VOTURI
-0
Da ma Udrescule, ai inceput sa propavaduiesti si pe aici. Stai liniștit mai este putin si se dărâma sandramaua.
Solomon
24 feb 23:07
+0
VOTURI
-0
Da, D-na Mariana, vecinii bloculetelor noastre sunt niste vecini insuportabili, casa lor cu parter si pod ne umbrește subsolul nostru unde ne mutam dupa ce vindem fraierilor restul de apartamente. La mansarda stii ca ne e frica de înălțime. O sa facem Reclamație sa le dărâmâm cocioabele. Gratarele lor care fumega sunt la fel de insuportabile mai ales ca acum suntem vegetarieni dar cum avem balcoanele pe terenul lor ne intra fumul in apartamentele de lucs . Este un dezastru cu manelele date la maxim toata ziua, nu mai putem sa ne rugam. Am vorbit si cu Udrescu dar asta nu vrea decat bani si ne duce cu vorba la fel si avocatul ăla Mateescu
Mateescu
24 feb 22:58
+0
VOTURI
-0
Stai liniștit Udrescule, am pregăti si pentru tine un loc răcoros.
Daniel
22 feb 08:33
+0
VOTURI
-0
Presupun ca esti licentiate si in drept si in constructii de dai asa verdicte.
Daniel
22 feb 08:30
+0
VOTURI
-0
Asociaţia Constructorilor din Dămăroara doreşte să se implice ȋn combaterea falsei percepţii despre Cartierele Dămăroaia şi Bucureştii Noi, care sunt o zonă liniştită şi care au o criminalitate scăzută. Asociaţia Salvaţi Cartierele Dămăroaia şi Bucureştii Noi ȋnvrăjbeşte şi discriminează ȋmpotriva ţiganiilor, a ȋnceput un război etnic pe internet, forumurile fiind pline de ură. A identificat 120 de imobile care sunt construite de ţigani.

Ţiganii sunt o etnie marginalizată, pentru care sunt puţine locuri de muncă. Ţiganii din Dămăroaia au fost de generaţii antreprenori practicând lăutăria şi lucrând ȋn construcţii. Ştiu de generaţii să-şi câştige pâinea singuri, să-şi negocieze contractele.

Ţiganii din aceste cartiere sunt o poveste de succes. Nu cerşesc, ci aduc bani la bugetul local şi la bugetul de stat. Peste 1.000 de antreprenori care au ridicat cele 120 de construcţii valorează 138.000.000 lei. Numărul locurilor de muncă create pentru familiile ţigăneşti este mult mai mare, soţiile lucrând ȋn magazinele proprii, copiii mergând la şcoală. Familiile ţigăneşti se ajută unele pe altele, rudele contribuind cu bani la proiectele imobiliare pe care le dezvoltă. O ȋntreagă comunitate se autofinanţează ca antreprenori şi ȋn jur de 400 de familii crează alte 3.600 de locuri de muncă. Dămăroaia este mai frumoasă cu banii investiţi de aceşti antreprenori.

Asociaţia Salvaţi Cartierele Dămăroaia şi Bucureştii Noi nu ştie de contribuţiile pozitive la societate ale acestor oameni:

• Impozitele pe proprietate au crescut ȋn zonă cu un multiplu de 14. Cele 120 de construcţii identificate de ASCDBN au fost case sau terenuri ȋn locul cărora s-au construit 1.680 de apartamente.
• Pentru proprietăţile cumpărate s-au investit 105.600.000 lei, care au generat comisioane notariale de 1.056.000 lei şi impozite pe venituri din tranzac
Condamnari
18 feb 20:17
+0
VOTURI
-0
Cine v-a pus sa cumparati apartamente in blocurile alea care se vor prabusi la urmmatorul cutremur? nu v-ati uitat in jur cand v-ati mutat??? Sper sa demoleze blocurile , sa le rada pe toate! Daca locuiam langa acele blocuri, faceam adaposturi de caini in jurul lor !!!!!
Mariuca57
17 feb 09:18
+0
VOTURI
-0
Raspunsul acesta trebuia sa-l postati la un alt comentariu al meu , la un alt articol , unde scriam ca vecinii acestor blocuri sunt de fapt cei care fac zile fripte celor ce au cumparat apartamente in aceste constructii , vecinii care nu sunt de acord cu constructia acestor cladiri cu doua etaje si mansarda pentru ca cei din bloc se uita in curtea lor si atunci nu mai stiu ce sa faca sa le faca viata un chin celor din bloc .
Solomon
16 feb 10:27
+0
VOTURI
-0
dna Mariana aveti mare dreptate si sa nu mai vorbim ca isi pun cotetele câinilor sub geamurile bloculetului si gratarele care le fumega toata ziua si parangheliile interminabile cu cort in strada si gălăgie maxima, de Crăciun isi taie porcul in strada. Este groaznic
Mariuca57
15 feb 10:49
+0
VOTURI
-0
In cazul in care se va ajunge ca prin hotarire definitiva si irevocabila sa se demoleze o parte din aceste constructii , oamenii care au cumparat apartamente in aceste blocuri ce vina au si cine-i va despagubi cu alta locuinta in alt bloc construit legal ? Sunt oameni care au ipoteca la banci de unde au luat imprumut pentru cumpararea lor sau , pur si simplu , oameni care au avut banii respectivi de la parinti , sau din economiile lor de o viata sa aiba un acoperis deasupra capului la batrinete . Care e vina acestor oameni care au mers la un NOTAR , deci un om al legii si au incheiat contracte legale pentru cumpararea locuintelor ?
Justiția
13 feb 21:33
+0
VOTURI
-0
Ai putina răbdare, facem curat in celule pentru D-nii arhitecti si Experți de la Primaria Generala si de la sector 1 in special.
vlad
12 feb 22:42
+0
VOTURI
-0
Nu inteleg cum niciun arhitect al capitalei nu a ajuns in inchisoare in astia 25 de ani... e incredibil. Bagam prim-ministrii, ministrii, zeci de parlamentari si prefecti, dar nu si un arhitect???

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE