Zeci de copii din Bacău, la spital după ce au înotat într-un bazin cu apă tratată cu clorMai mulţi copii care au înotat într-un bazin cu apă tratată cu clor au ajuns la spital, în Bacău, acuzând probleme respiratorii. Piscina aparţine administraţiei locale şi a fost igienizată cu clor "mai puţin calitativ". 

Zeci de copii din Bacau, la spital dupa ce au inotat intr-un bazin cu apa tratata cu clor (Foto zumzi.com)
Zeci de copii din Bacău, la spital după ce au înotat într-un bazin cu apă tratată cu clor (Foto zumzi.com)

"Mai mulţi copii au ajuns la Urgenţe din cauza clorului inhalat din apă şi bazin cu arsuri pe căile respiratorii, arsuri la ochi, stări de vomă, ameţeli. Eu personal am avut aceste simptome, dureri de cap", a explicat antrenorul Adrian Gavriliu, citat de realitatea.net. 

Problemele au început să apară acum trei săptămâni, după ce municipalitatea a decis să trateze apa cu o substanţă mai ieftină: "Ultima tranşă pe care am achiziţionat-o a diferit ca şi compoziţie faţă de ceea ce luam până acum", a explicat Gabriel Lupu, directorul Direcţiei Sport Primăria Bacău.

"Luni l-am adus pe cel mic la antrenament, la o jumate de oră am fost sunat de un mama unui coleg că i s-a făcut rău. Tuşea, era într-o stare, aproape leşinat", a povestit părintele unui copil.

Deşi părinţii şi antrenorii au sesizat autorităţile de acum trei săptămâni, nu s-a luat nicio măsură. Iar Primarul se bâlbâie. De altfel, cei de la DSP spun că abia mâine vor lua probe. Chiar dacă mai multe persoane au ajuns la spital, bazinul este deschis în continuare.

Etichete: Bacău, bazin înot, copii spital, piscina

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE