Zeci de percheziții în București și alte județe într-un dosar cu prejudiciu de peste 17 mil. de EUROZeci de percheziții au avut loc, miercuri dimineață, în municipiul București și în alte șapte județe într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani în care prejudiciul depășește suma de 17 milioane de euro.

Perchezitii
Percheziții

Potrivit unor comunicate de presă al Inspectoratului Județean de Poliție Prahova și ale Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, perchezițiile vizează domicilii și societăți comerciale din județele Prahova, Giurgiu, Constanța, Vaslui, Iași, Ialomița, Vrancea și din municipiul București.

"În fapt, urmare a sesizărilor Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor, s-a stabilit că în perioada 2012 — 2015 suspecții, prin intermediul a 74 societăți comerciale, au creat un circuit comercial fictiv având drept scop sustragerea de la plata impozitelor și taxelor datorate bugetului de stat, în vederea obținerii de beneficii financiare substanțiale", arată sursele citate.

Astfel, în baza facturilor emise de societățile "fantomă" administrate de suspecți, s-a creat un prejudiciu bugetului de stat în valoare de aproximativ 5 300 000 euro, constând în impozit pe profit neconstituit și taxă pe valoare adăugată dedusă în mod nelegal. De asemenea, sumele de bani care au făcut obiectul acestui circuit financiar fictiv și care constituie produsul infracțiunii de spălare a banilor sunt în valoare de 12 300 000 euro. În vederea recuperării prejudiciului s-au dispus măsuri asiguratorii până la concurența prejudiciului creat.

În urma perchezițiilor au fost puse în executare 21 de mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse la audieri. Cercetările au fost efectuate cu suportul tehnic al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, iar perchezițiile au fost puse în executare cu sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile "Matei Basarab" din Ploiești și al polițiștilor din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale Ploiești. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare a banilor.

Etichete: Bucureşti, evaziune fiscală, evaziune fiscala bucuresti, percheziţii, perchezitii bucuresti

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE