Percheziții într-un caz de evaziune fiscală cu medicamente oncologice şi pentru HIV/SIDAPoliția Capitalei face o serie de percheziții în Bucureşti şi patru județe, la comercianți de medicamente. Peste 20 de persoane vor fi duse la audieri, fiind suspectate de evaziune fiscală în procedura de vânzare a unor medicamente pentru afecţiuni cardiace, pentru afecţiuni oncohematologice şi HIV/SIDA.

Perchezitii in Bucuresti si Ilfov. Managerul unui hotel, banuit de evaziune fiscala
Percheziţii în Bucureşti şi Ilfov. Managerul unui hotel, bănuit de evaziune fiscală
Foto: cugetliber.ro

Poliția Capitalei face 41 de percheziții, marți dimineață, într-un caz de evaziune fiscala în domeniul comerțului cu medicamente.  Prejudiciul în acest caz este de 40.000.000 de lei, transmite DGPMB. Perchezițiile au loc în Bucureşti, Hunedoara, Dâmbovița, Braşov şi Prahova.

Din datele şi probele administrate în cauză rezultă presupunerea rezonabilă că bănuiţii, începând cu anul 2008, în calitate de reprezentanţi ai unei societăţi comerciale, în scopul justificării achiziţionării unor medicamente precum şi pentru denaturarea provenienţei ilicite a acestora, au creat circuite comerciale fictive, în baza cărora au solicitat rambursarea taxei pe valoarea adăugată.

Astfel, bănuiţii au colectat de pe piaţa neagră cantităţi mari de medicamente, pe care le-au livrat intracomunitar către beneficiari din mai multe state, prejudiciul creat fiind estimat la suma de 40.000.000 de lei.

Persoanele vizate urmează a fi audiate la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Poliţiei Sectorului 2.

Etichete: evaziune fiscală, medicamente, percheziţii, perchezitii bucuresti, Poliţia Capitalei

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h