UPDATE VIITURĂ în România: CASE INUNDATE până la tavan, MAŞINI ÎNGHIŢITE de ape FOTODrumul dintre Năvodari şi Corbu, din judeţul Constanţa, a fost surprins, luni seară, de o puternică viitură. 

UPDATE 13:00 - Dintre persoanele evacuate și adăpostite la Căminul Cultural din Corbu, la această oră, mai există o singură femeie cu doi copii, care nu s-a întors încă acasa.

Vicepremierul Gabriel Oprea susține că la această oră, la fața locului acționează 42 de pompieri, 20 de jandarmi, 5 autospeciale și 2 motopompe. Totodată, acesta  a declarat că se va aduce o motopompă mai mare pentru remedierea situației dintre Năvodari și Corbu. 

„E important că nu am avut pierderi de vieți omenești. Țin în permanență legătura cu șeful ISU, care coordonează activitatea și cu prefectul din Constanța. La nivelul județului există o celulă de criză, care gestionează situația”, a declarat Oprea.

UPDATE 11:00 - Potrivit ultimelor informaţii, 40 de case au fost inundate, în urma viituri de seara trecută. În unele locuinţe apa a ajuns până la tavan, anunţă Realitatea TV.

UPDATE 10:00 - Potrivit primarului localităţii Corbu, Marian Gălbinaşu, mai multe locuinţe au fost inundate. În unele case, apa a ajuns chiar şi la 1 metru şi jumătate. Zeci de persoane au fost evacuate din cauza viiturii. Autorităţile intervin la această oră, pentru a scoate apa şi noroiul din case.

Accesul mașinilor spre comuna Corbu a fost restricționat de Poliție, având în vedere că o bună parte din drumul județean 226 este inundată.

Aproximativ 20 de mașini au fost surprinse de viitură. Din fericire, persoanele aflate în autoturisme nu sunt în pericol de moarte, scrie reporterntv.ro, citat de realitatea.net.

Foto: Mediafax Foto / Alexandru Raita

CITEŞTE ŞI: PROGNOZA METEO. Burniţă, gheaţă şi temperaturi mai scăzute decât normalul perioadei

Patru persoane au fost salvate de pompieri, iar ulterior au fost preluate de o ambulanță și transportate la spital. Alte patru echipaje ale Ambulanței așteaptă ca și alte persoane blocate în autoturismele surprinse de viitură să fie salvate de pompieri.

Potrivit primelor informații, viitura s-a produs din pricina unei ruperi de nori. Astfel, cantitatea impresionantă de apă a inundat drumul care face legătura între orașul Năvodari și comuna Corbu.

Pompierii ISU "Dobrogea" au intervenit cu un autoturism de teren pentru salvarea oamenilor blocați în mașinile surprinse de viitură. 

De altfel, ANM a emis o nouă avertizare de tip cod galben de ploi şi vânt, valabilă marţi, până la ora 12, în judeţul Dobrogea.  

Etichete: Constanţa, ploaie, viitură

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE