Zecii de mii de angajaţi din sistemul sanitar, în grevă de avertisment: Am ajuns la limita puterilorFederaţia Sanitas a declanşat, miercuri dimineaţa, o grevă de avertisment, între orele 8.00-10-00, urmând ca la ora 11.00 să picheteze Ministerul Sănătăţii, membrii fiind nemulţumiţi de faptul că în legile de salarizare nu este cuprins şi personalul tehnic administrativ din spitale. Şi în ţară este grevă, mulţi angajaţi din sistemul sanitar venind din libere pentru a protesta, nemulţumiţi de inechităţile din sistem. Ei ameninţă cu greva generală pe 31 octombrie.

Sindicalistii de la Federatia Sanitas
Sindicaliştii de la Federaţia Sanitas

"Astăzi am ieşit toţi din echipa brancardierilor. Nu ne pun la dispoziţie nimic, absolut nimic. Salariile sumt derizorii, condiţiile de muncă sunt aşa cum sunt. Noi ne chinuim. Un infirmier în străinatate ia 1000 de euro, noi avem 150 de euro. Ne expunem la foarte multe riscuri. Luăm în braţe bolnavi de SIDA, de hepatită, ne expunem şi la radiaţii", spune unul dintre protestatari, şeful brancardierilor de la Spitalul Floreasca.

"Este etapa din procesul de declanşare a grevei generale. Astăzi asistăm la greva de avertisment.(...) Cele două ordonanţe, 20 şi 43, care ar fi trebui să rezolve inechităţile din sistemul de sănătate şi asistenţă socială dar au bulversat în totalitate sistemul.(...) Din ordonanţa 20 au fost excluşi colegii noştri din personalul adminiatrativ, 23.000 de persoane, funcţionarii din direcţiile de sănătate publică,1800 de persoane, şi în jur de 1500 de colegi de la asistenţă socială. În ordonanţa 20 asistăm la diferenţe enorme de salarii între colegii care au studii medii cu cei care au studii superioare, în contextul în care fac aceeaşi activitate, au aceeaşi fişă a postului. În jur de 800 de lei iar între spitalele clinice diferenţele ajung până la 1.200 de lei. (...) Ceea ce deranjează cel mai mult este diferenţa enormă. Ordonanţa 43 face o altă mare nedreptate. Plata sporurilor se face la nivelul anului 2009 şi nu la anul 2016. Ieri erau 86.700 de semnaturi pentru declanşarea grevei. Dacă nu vor răspunde, pe 31 greva generala", a declarat Marius Sepi, vicepreşedinte Sanitas, potrivit mediafax.

"Am ajuns la limita puterilor noastre. Ne luptam cu o criză majoră de personal. Trebuie să efectuăm ca pentru doi -trei colegi care nu sunt. Volumul de munca este extraordinar de mare, salariile sunt la nivelul celor din 2009. Ordonanţa 20 ar trebui schimbată. Spitalul Floreasca are un volum foarte mare de pacienti, personalul este insuficient", susţine un asistent medical de la Spitalul Floreasca.

Reprezentanţii Federaţiei au pichetat şi Palatul Parlamentului, anunţând grevă generală pe data de 31 octombrie.

Numulţumirile acestora sunt legate de faptul că în ordonanţele privind salarizarea nu au fost cuprinse şi alte categorii profesionale, precum personalul tehnic administrativ din unităţile medicale, cerând acum corectarea acestei situaţii.

Etichete: Bucureşti, grevă de avertisment, greva medici, sanitas

0/1 COMENTARII
nnxxv
19 oct 15:14
+0
VOTURI
-0
Vatmanii RATB nu se găsesc a face greve la transportul cu tramvaiul să atragă atenția Primăriei Capitalei asupra pericolelor de refugii înguste lipsite de garduri de protecție.Un coșmar fără sfârșit.A vedea Bulevardul Basarabia,Strada Barbu Văcărescu,Bulevardul Ion Mihalache,Calea Giulești,Calea Călărașilor etc etc etc.Cât mai e până scăpăm de pericolele astea publice de peroane?????

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE