Zgonea, despre construirea moscheei: Nu văd niciun impediment. România este o oază de stabilitatePreședintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, consideră că nu există niciun impediment în construirea unei moschei la București, iar comunitatea musulmană din România este veche și respectată.

Valeriul Zgonea spune ca nu exista impedimente in construirea moscheei din Bucuresti
Valeriul Zgonea spune că nu există impedimente în construirea moscheei din Bucureşti

"Este o decizie pe care a luat-o Guvernul României și nimeni din Parlament, la momentul respectiv, nu a contestat-o. Vă reamintesc că sunt foarte mulți parlamentari care sunt de origine musulmană și sunt aleși, am avut și în Guvernul PSD o doamnă ministru care era din această comunitate. Nu văd niciun impediment. România este, în acest moment, o oază de stabilitate, pentru că a găsit o soluție unică în Europa și în această zonă a lumii de cooperare și între religii. Comunitatea musulmană din România este veche și este respectată și este moderată. Avem relații foarte bune cu toate statele din Asia și din Asia Mică, prezența președintelui Adunării Naționale din Republica Islamică Pakistan în România, pentru prima dată în istoria relațiilor noastre parlamentare, arată deschiderea pe care o avem și abordarea diferită, care ne permite să avem rezultate acolo unde alții au probleme", a spus Zgonea, la Palatul Parlamentului.

Întrebat dacă ar trebui să există o îngrijorare în contextul atentatelor teroriste, dacă s-ar construi o astfel de moschee la București, președintele Camerei a precizat că în România nu au fost probleme de acest gen în ultimele secole și probabil nu vor fi nici acum, potrivit Agerpres.

"Toleranța naște toleranță, intoleranța naște intoleranță, să nu uitați acest lucru. (...) Eu aș fi deschis unui dialog constant între guverne și să păstrăm aceeași relație pe care o avem cu Turcia, o relație foarte bună, care ne permite să avem o altfel de abordare aici. Uitați-vă la structura euro-atlantică, se bazează pe protecție în flancul sud-estic pe trei state: Polonia, România și Turcia. Această cooperare făcută la toate nivelurile și în toate domeniile este un avantaj pe care România și l-a construit. Nu trebuie să pierdem aceste avantaje strategice pe care le avem", a afirmat Zgonea.

Etichete: Bucureşti, construire moschee bucuresti, moschee bucuresti, moschee capitala, valeriu zgonea

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h