Zgonea: Votul prin corespondenţă pentru prezidenţiale, peste cinci ani. Acum vorbim de parlamentarePreşedintele Camerei, Valeriu Zgonea, a precizat, miercuri, că votul prin corespondenţă pentru prezidenţiale va fi discutat peste cinci ani, când va fi viitorul scrutin, el arătând că în acest moment prioritară este elaborarea unei legi pentru alegerile parlamentare care să includă acest tip de vot.

Zgonea: Organizarea alegerilor - depolitizata. Trebuie coduri de moralitate pentru partide
Zgonea: Organizarea alegerilor - depolitizată. Trebuie coduri de moralitate pentru partide

„Am stabilit cu liderii grupurilor parlamentare că votul prin corespondenţă este important pentru alegerile pentru Camera Deputaţilor şi Senatului din 2016. Săptămâna viitoare convocăm comisia pentru modificarea legii şi vom discuta acest capitol şi această iniţiativă parlamentară (privind votul prin corespondenţă, n.r.) şi vom găsi soluţia oportună ca în cel mai scurt timp să avem o lege de alegere a Camerei şi Senatului care să includă votul prin corespondenţă", a spus Zgonea.

Potrivit lui Zgonea, aceeaşi comisie de modificare a legii va discuta „la momentul oportun" dacă este util să se introducă votul prin corespondenţă şi în Legea alegerilor locale, informează Mediafax.

„Pentru alegerile prezidenţiale discutăm peste cinci ani. Prioritatea noastră este ca niciun om să nu fie blocat să voteze viitorul Parlament al României", a spus Zgonea, care a subliniat faptul că votul prin corespondenţă este definit diferit în funcţie de tipul de alegeri – locale, parlamentare, prezidenţiale - în toate statele europene.

Zgonea a făcut aceste precizări în replică la solicitările reprezentanţilor opoziţiei de a modifica ordinea de zi de miercuri şi de a discuta cu prioritate un proiect de lege privind votul prin corespondenţă.

Etichete: Camera Deputatilor, lege, parlamentare, Senat, valeriu zgonea, vot prin corespondență

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE