Zi de foc pentru Sorin Oprescu! După amânări repetate CAB ar putea audia ultimii martori din dosarCurtea de Apel Bucureşti reia, miercuri, audierile în dosarul de mare corupţie în care fostul primar al Capitalei Sorin Oprescu a fost condamnat de prima instanţă de judecată la cinci ani şi patru luni de închisoare cu executare pentru luare de mită.

Sorin Oprescu
Sorin Oprescu

În faza judecării apelurilor de la CAB instanţa a amânat de la începutul anului termenele de judecată fie pe fondul protestului magistraţilor şi grefierilor fie pe fondul pandemiei cu coronavirus.

Acum judecătorii ar putea audia ultimii martori din dosar astfel încât să se apropie de finalul procesului care se va încheia cu o decizie definitivă pentru fostul edil şi ceilalţi inculpaţi din dosar.

Sorin Oprescu a fost condamnat, luni, in prima instanță, la 5 ani și 4 luni de închisoare pentru mai multe fapte de corupție. Judecătorul a dispus sentințe de condamnare și pentru alți inculpați.

Cea mai mare este pedeapsa de 13 ani și 4 luni, dispusă în cazul lui Bogdan Popa, fost șef al Administrației Cimitirelor, găsit vinovat pentru mai multe infracțiuni.

Șoferul lui Sorin Oprescu, Cristian Stanca, a fost condamnat la 7 ani și 8 luni, fostul edil fiind al treilea în top cu pedeapsa de 5 ani și 4 luni.

Romeo Albu (administrator firma) a fost condamnat la 4 ani și 11 luni, Claudiu Bengalici (administrator al unei societăți comerciale) și Ion Niță (administrator firmă) la câte 4 ani și 4 luni, Florin Șupeală (director al Centrului Cultural al Palatelor Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului) la 4 ani, iar Octavian Constantinescu (directorul Direcției Economice) la 3 ani și 4 luni.

Magistratul a dispus o singură pedepasă cu suspendare în dosar, de 2 ani și 4 luni în cazul Ruxandrei Petroi Avasiloaiei irector general al Centrului Cultural al Palatelor Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului. Instanța a decis exlcuderea unor interceptari realizate cu ajutorul SRI. Hotărârea poate fi atacată cu apel.

Etichete: CAB, dosar, Sorin Oprescu

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE